Animacija

The Saga of Biôrn (2011)

The Saga of Biorn (2011)

Imam jednu animacijsku poslasticu za ljubitelje dobrog humora, animacije i vikingškog svijeta!

Prvo da vas upoznam s  The Animation Workshop, jednom od značajnih institucija, istodobno u svijetu i u Danskoj, u pogledu animacijske industrije. U sklopu nje, svake godine, studenti treće godine u smjeru Character Animation and Computer Grafic Art, naprave svoj graduation film ili diplomski. Toplo preporučam da bacite pogled na taj popis jer ima tu zanimljivih stvari.

Osobno sam ih prvi put upoznala preko The Backwater Gospel, odlične sumorne groteske, sa zanimljivom pričom, odličnim soundtrackom i animacijom i to sve u 9 minuta.

The Backwater Gospel (The bachelor projekt iz The Animation Workshop, 2011.)

Prilično bloodbath završetak. Koga zanima, link je ovdje, a za proces produkcije bacite pogled na njihov dnevnik ili blog The Backwater Gospel. Zanimljivo štivo za ljubitelje animacije.

Animacija koja je definitivno zaslužila svoj mini članak je upravo djelo studenata ove institucije.

The Saga of Biorn (Bachelor film projekt iz The Animation Workshop, 2011.)

Priča nas upoznaje sa  starim Vikingom, zvanom Biôrn, koji je odlučan u cilju da dođe u Valhalla, vikinški raj s puno pijančevanja i razvrata. Da bi pak došao do svog cilja, mora umrijeti časnom smrti u bitci, nešto kao Klingonac (mada su zapravo Klingonci napravljeni po uzoru na Vikinge, aaaand back to subject), ali kako priča pokazuje, to ispada puno teže nego što je on to zamislio! Kraj je šlag na torti, da se figurativno izrazim, i možda interna (mislim na naciju) zafrkancija na vjeru. Kad pogledate, shvatit ćete.


Zaslužni studenti: Benjamin J. Kousholt, Daniel D. Christensen, Mads Lundgaard Christensen, Jesper A. Jensen, Jonas K. Doctor, Steffen Lyhne, Pernille Ørum-Nielsen, Frederik Bjerre-Poulsen, Jonas Georgakakis.
Lidach

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s