Novosti

Fantastic Zagreb Film Festival, 2011

Odlična vijest za one koji se uvijek žale (kao ja) da Zagreb nema ništa preko ljeta za ponuditi, jer sprema se jedna poslastica za filmoljupce!

Naime, od  2. do 9. srpnja  na Gornjem gradu će biti festival fantastičnih filmova, kako je reklamirano: od anima, grindhousea, do gialla i noira, sve do zombija i steampunka.

Horori, čudne drame, animacija, sci-fi, thrileri i fantazija u ponudi, pa neka si svatko bira po želji. Sedam dana filmskih poslastica  na dvije open-air lokacije, od koje je jedna platno crkve Sv. Katarine na Gradecu, te  druga, Tuškanac – plato garaže Tuškanac, i još kino Europa. Nema ništa bolje nego pod otvorenim nebom kraj crkve gledati neku japansku bolesnoću 😀

Programi u ponudi će biti Panorama, Ponoćno ludilo, Orient Express , Yu fantastika i japanski eksploatacijski filmovi.  Posebno intrigantno područje za mene je Yu fantastika i japanski eksploatacijski filmovi, naime, od fantastike na našem području Balkana sam svjesna samo čudne komedije Crni Gruja i kamen mudrosti, pa se veselim otkrivanju novih stvari,  a japanski filmovi uvijek izazivaju interes i čuđenje i nerijetko  se pitam koliko zaista  mogu biti sick (Ichi the killer, anyone?)Dovoljno je reći da se svaki put iznenadim. Ostaje da vidimo šta nam organizatori pripremaju od filmske ponude. Kako je ovo područje koje nas geekovce zanima, pokušati ćemo biti updejtani  s listom filmova.

Kako je navedeno na službenoj stranici, svaki posjetitelj koji dođe zamaskiran u fantastičnog junaka ili lika iz horora ima besplatan ulaz na projekciju filma, hm, u šta da se zamaskiram

Sve informacije o programu, gostima, lokacijama, ulaznicama i dodatnim sadržajima pratite na  www.fantastic-zagreb.com.

Info linkovi:

Fantastic Film Festival

Fantastični blog

@FantasticZagreb

by Lidach

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s