Web serije

Fear Clinic (2009)

Fear Clinic je web mini-serija sastavljena od pet epizoda, producirana od strane FEARnet.com i premijerno prikazana 26.10.2009.

Horror legenda Robert Englund (slavni Freddy Krueger u Nightmare u Elm Street blockbuster franšizi) glumi zlokobnog, manijakalnog genijalnog doktora Andovera. Njegova opsesija je izliječiti najveće ljudske fobije, i to putem Fear Chambera, uređaja koji svojim pacijentima jako živo dočarava njihove najveće strahove, te ih tako suočava sa njima (…fear is the little death that consumes you…).

Svaka epizoda se fokusira na različite strahove i pokazuje dr. Andoverove ekstremne metode pokušaja da pomogne pacijentima riješiti se njihovih najvećih fobija, od hidrofobije (strah od vode), aklufobije (strah od mraka) i izopterofobije (strah od kukaca) do klaustrofobije (strah od malih mjesta) i misofobije (strah od prljavštine).

U mini-seriji gostuju nekoliko primjetnih horror filmskih ikona, uključujući uz Roberta Englunda, još i glumac/stunt Kane Hodder (Jason Vorheesu u Friday the 13th seriji filmova) kao Villatoro, A Nightmare on Elm Street heroina Lisa Wilcox kao sestra Evans i Halloween zvijezda Danielle Harris kao Susan.

Redatelj projekta je Robert Hall (Laid to Rest) sa svojom kompanijom specijalnih efekata Almost Human (Terminator: The Sarah Conner Chronicles, Buffy the Vampire Slayer, Quarantine, The Burrowers) na predlošku scenarija Aaron R. Dranea. Serija je također dobila dva priznanja na 2010 Streamys Craft Awards, i to u području Best Sound Design i Best Visual Effects u web seriji.

Sve epizode možete pogledati dolje:

Fear Clinic – Episode 1: Hydrophobia

Fear Clinic – Episode 2: Scotophobia

Fear Clinic – Epsiode 3: Entomophobia

Fear Clinic – Episode 4: Misophobia

Fear Clinic – Episode 5: Claustrophobia

Inside Fear Clinic

by Lidach

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s