Animacija

Futurama (1999) – 1.-6. sezona

Oh. Your. God!  Još par dana nas dijeli od novih epizoda Futurame, briljantne subverzivne animirane sci-fi komedije iz uma Matta Groeninga (The Simpsons), koja se vraća sa 13 polusatnih novih epizoda i to od 23.06. 2011, na Comedy Centralu.

Za onaj malobrojni puk, koji ne zna za postojanje ove serije (mada sam uvjerena da nema te osobe koja nikad nije čula za Bendera, Frya, Leelu i ostatak kompanije), ipak mali podsjetnik radnje.

Naime, Futurama se fokusira na život Philipa Frya (Billy West), dostavljača pizze koji slučajno završi zamrznut u cryogenic posudi 31.12. 1999. godine i budi se točno tisuću godina u budućnosti (želja većina nas koji žele živjeti dovoljno dugo da vide tehnološka dostignuća čovječanstva, složit ćemo se, ovaj damn life is to short).

Svoj novi život u 31. stoljeću New New Yorka započinje kao dostavljač u Planet Expressu, intergalaktičkoj kompaniji, koju vodi njegov jedini preostali rođak professor Hubert J. Farnsworth. Zajedno sa hedonistički nastrojenim robotom, beer powered, Benderom (John DiMaggio) i seksi kiklopicom-mutanticom Leelom (Katey Sagal), putuje do najdaljih svemirskih destinacija, pritom istražujući nove strane vrste, freaky mutante i  međugalaktičke teorije zavjere (osobno mi je najdraža cat takeover storyline).

Serija se prikazivala prvih pet sezona na Foxu (1999-2003), zatim, slijedeća aktualna šesta sezona na Comedy Centralu od 2010. godine, s tim da su u međuvremenu izdana četiri filma (Bender’s Big Score, The Beast with a Billion Backs, Bender’s Game i Into the Wild Green Yonder).

Specijalni gosti ove sezone su zvučna imena poput Patton Oswalt, Dan Castellaneta, Stephen HawkingBuzz Aldrin.

Futurama Web site

Ilovebender.com

Napomena: Na njihovom web siteu mogu se pogledati pet nerdiest epizoda Futurame, izabrane od strane David X. Cohen, scenarista i izvršnog producenta serije.

I na kraju, glazbena poslastica, Time Travel Song (originalni music score by Zager&Evans):

by Lidach

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s