Serijologija

Warehouse 13: 3.01 The New Guy

Welcome to Warehouse 13!

Nakon desetomjesečne pauze(!), napokon se vratio Warehouse 13, i to sa odličnom epizodom koja je odmah dala odgovor na pitanje koje je nametnuto u finalu druge sezone kada se (uz glazbenu pratnju The Nationala, ako se sjećate te emotivne scene) Myka oprostila od svih i dala otkaz kao Warehouse agent, zbog grižnje savjesti i ne vjerujući više svojoj prosudbi poslije iskustva sa Helenom iliti H.G. Wellsom (Jaime Murray) nakon što je ova pokušala izazvati novo ledeno doba.

Claudia s Hendrix gitarom

Naslov epizode odmah naslućuje da ekipa dobiva novog člana, kao zamjena za Myku. Njegovo ime je Steve Jinks (Jinksy) i ima unikatnu sposobnost da zna kad netko laže (Pete nije impresioniran jer po njemu svaka časna sestra to zna!) i kad netko govori istinu (znači, ljudski poligraf). Malo posuđivanja od drugih serija (čitaj Lie to me). Glumi ga Aaron Ashmore (meni najpoznatiji po jednoj epizodi Fringea, a nekima možda po Smallvilleu). Nakon što ga klasično i na njoj svojstven način posjeti Mrs. Frederic , dobiva ponudu (a world of endless wonder) koju prihvaća i postaje novi partner Petea koji se još bori sa činjenicom da je Myka otišla. Odmah prvi slučaj koji dobiju, i koji zahtijeva znanje književnosti, ih vodi do Myke koja svojim znanjem spašava situaciju, naravno konstatno ispravljajući i svađajući se sa Peteom.

Geeky Myka

Klasična epizoda Warehousa, puna smijeha i dobrih fora (najbolja mi je definitivno Peteova priča kada je stavio šešir Abea Lincolna pa je dobio nekontroliranu želju da oslobodi Mrs. Frederic ! lol)

Kako mi je jako nedostajala ova serija (ove duge pauze su ubitačne!), ocijenit ću ovu premijeru treće sezone s najvišom ocjenom (5/5), mada je neovisno o toj subjektivnoj činjenici zaista zaslužila visoku pohvalu, jer je uspjela kao i  dosad zabaviti i nasmijati onako kako to Warehouse zna (pogotovo prepirke Myke i Petea, koji su mi inače najslađi dio serije).

Dobar preludij je i pojava (mada kratka) H.G Wellsa pred Mykom, nakon čijeg razgovora, Myka se odluči vratiti u Warehouse 13. Njihova womence priča je daleko od gotove i nadam se da će scenaristi iskoristiti dobro tu vezu koja postoji između njih dvije i nastaviti  uvlačiti H.G. Wellsa u priču (bila bi jako velika šteta ne ići u dubinu njihovog odnosa).

H.G. Wells (Jaime Murray) i Myka (Joanne Kelly)

Od artifakata koje se nedolično ponašaju u ovoj epizodi su na samom startu gitara Hendrixa (riješeno nakon intervencije Artia, Petea i posebno Claudie koja je pokazala kako osim što je geeky chick još i barata dobro gitarom), sukob kipova Zeusa i Here koji bijesne i bacaju munje jedni na druge , što je Artie riješio i glavna priča,tj. artifakt, The Lost Folio, ukleta od strane glumca koji nije uspio dobit ulogu u djelima Waltera (!) Shakespeara, pa je prokleo stranice (što je riješeno uz pomoć New guya, Myke i Petea).  Intriga koja će postati vjerojatno glavna arc priča kroz ovu sezonu jest tko je Sally (FBI agent) i u čije ime radi, odnosno tko je tajanstveni muškarac u mraku kojem polaže račune, a koji želi napakostiti našoj ekipi iz Warehousa? Novi negativac ili stari negativac u novom ruhu? Ostaje nam da saznamo u narednim epizodama koje jedva cekam!

Inače, pohvala seriji što nije rastegnula odsustvo Myke na više epizoda, nego odmah to u startu riješila, jer nisam fan razbijanja dobre dinamike i kemije likova, a Myka i Pete to definitivno imaju.

Best&Wtf moments: Kakva je to čudna frizura Petea(?!?), Claudia izgleda jako cool sa gitarskom pozom, plus dvije nove riječi  koje je provalila (abso-mostly, shmancy) i geeky Myka okružena knjigama u kariranoj košulji je nešto totalno cute i hot u isto vrijeme! …and Kirk, and  Spock out ! Lol

Spock out!

Trivia:
Warehouse 13 je godine 1914. dizajnirao Thomas Edison, Nikola Tesla i M.C. Escher. Prije njega je očito postojalo 12 warehousea ili skladišta od kojih je najstarije Warehouse 1 osnovano od strane Aleksandra Velikog. Warehouse 2 je bilo u Aleksandrijskj knjižnici, a warehouse 12 u Velikoj Britanij. Kroz povijest skladišta su se micala u gradove/države koje su u to doba bile najmoćnije (Grčka, Rim, Španjolska, Rusija, UK).
by Lidach

Jedna misao o “Warehouse 13: 3.01 The New Guy

  1. Povratni ping: Warehouse 13:3.02 Trials « geekosfera

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s