Filmosfera

Waiting for Forever (2010)

Waiting for Forever (2010)

.

Emma Twist (Rachel Bilson) i Will Donner (Tom Sturridge) bili su najbolji prijatelji u djetinjstvu. No, kada je Will imao deset godina, roditelji su mu poginuli u automobilskoj nesreći zbog čega se zajedno sa starijim bratom Jimom (Scott Mechlowicz) preselio iz gradića u Pennsylvaniji kod strica i strine u Massachusetts. Prije odlaska Emma mu je šapnula da će roditelji uvijek biti uz njega i da će zauvijek biti voljen. Zbog tih riječi, Will je svoje roditelje zadržao uz sebe i unatoč njihovoj smrti nastavio s njima razgovarati u godinama koje su uslijedile.

.

Tom Sturridge kao Will Donner u "Waiting for Forever" (2010)

.

Danas je Emma poznata (i zapravo nesretna) hollywoodska glumica, a Will mladić koji živi od trenutka do trenutka, radi kao pantomimičar i koji, unatoč tome što se nisu vidjeli više od deset godina (ili bar Emma nije vidjela njega), smatra da mu je ona cura i želi ju oženiti. Iako Emma to ne zna, Will ju je dugo vremena promatrao i slijedio po cijeloj Americi, seleći se onamo gdje je ona u to vrijeme živjela (stalkerish much?!). Za razliku od Jima, koji vodi normalan život sa svojom prekrasnom suprugom Susan (Jaime King) i dvoje male djece, te smatra da je pravi život surov i da su Willove romantične ideje i dječja mašta posljedica emocionalnog poremećaja, (kao i svaki stalker) Will u svojem ponašanju ne vidi ništa loše, a u tome ga podupiru Susan i najbolji prijatelji Joe (Nelson Franklin) i Dolores (Nikki Blonsky).

Nakon što se Emma vrati u rodni grad da bude uz majku (Blythe Danner) i oca (Richard Jenkins) koji je teško bolestan i umire, Will u tome vidi priliku da se ponovno susretnu (ovaj put oči u oči) i da joj otkrije svoje prave osjećaje. No, stvari se (dodatno) zakompliciraju kada za Emmom u Pennsylvaniju dođe i njezin donedavni dečko Aaron (Matthew Davis).

(SPOILER ALERT U NASTAVKU!)

.

Rachel Bilson kao Emma Twist i Tom Sturridge kao Will Donner u "Waiting for Forever" (2010)

.

Kada se Emma i Will napokon susretnu, zajedno provedu predivan dan prisjećajući se djetinjstva i zajedničkih zabavnih trenutaka. No, na kraju dana kada joj Will prizna cijelu istinu, Emma se uznemiri i zatraži od njega da joj obeća da je više neće slijediti. Nedugo nakon toga, saznajemo da je Aaron prije dolaska u Pennsylvaniju slučajno ubio svog prijatelja s kojim ga je Emma prevarila. Kada mu Emma ispriča sve o Willovom uhođenju, Aaron vidi slamku spasa za sebe, te optuži Willa za ubojstvo.

.

Rachel Bilson kao Emma Twist i Tom Sturridge kao Will Donner u "Waiting for Forever" (2010)

.

Uz bratovu pomoć, Will bude pušten, te pošalje Emmi pismo kojim dokazuje svoju nevinost. Nakon smrti oca, Emma primi od Willa još jedno pismo, ali ovaj put ljubavno, te zamijenivši uloge, odluči slijediti Willa u San Francisco.

.

*     *     *

.

Aaaaa… hmmm… pffff… – to bi vjerojatno bile moje prve misli vezane uz „Waiting for Forever“. Da pojasnim, kao ljubiteljica romantičnih komedija i „The O.C.“-a, kada vidim nešto sa Rachel Bilson, odmah to stavljam na popis „To watch… one day“ (bez brige, to mi se ne događa kada vidim ime Miche Barton :D). Međutim, meni svojstveno unaprijed škicanje na daljnji tijek (sporije) radnje i sama činjenica da je riječ o, ja to nazivam drama-drama-wtf-on-je-stoker-drama, me i nije toliko zaintrigirala, pa je film bio na višemjesečnom čekanju. Konačni rezultat i nije bio toliko loš, dapače. Sve završi onako kako i doliči filmskoj romansi, a i 90 minuta potrebnih da se dođe do kraja filma prođe relativno brzo i bez nekih pretjeranih zjev-zjev trenutaka (što, s obzirom da sam film gledala kasno navečer, znači mnogo).

Stoga, ako ste ljubitelj manje eksponiranih filmova nalik onim festivalskim i u hladnim zimskim noćima nemate pametnijeg posla (bolje da vam bude hladno, lakše je sjediti ;)), slobodno bacite oko na ovaj uradak. Ako ništa drugo, likovi su simpa, a Tom Sturridge bi vas stvarno mogao uvjeriti da nema ništa loše u neambicioznosti i uhođenju ukoliko to radite iz želje i ljubavi (UPOZORENJE: ne pokušavajte to sami kod kuće).

.

*      *     *

.

Waiting for Forever (2010) - glumačka postava

.

Glume: Rachel Bilson (How I Met Your Mother, New York, I Love You, Jumper, Chuck, The O.C., The Last Kiss), Tom Sturridge (Pirate Radio, Being Julia, Vanity Fair, Gulliver’s Travels), Richard Jenkins (Hall Pass, Let Me In, Eat Pray Love, Dear john, Burn After Reading, Six Feet Under), Blythe Danner (Little Fockers, Huff, Will & Grace, Meet the Fockers, Meet the Parents), Matthew Davis (The Vampire Diaries, Damages, What About Brian, Blue Crush, Legally Blonde, Pearl Harbor, Tigerland), Scott Mechlowicz (Gone, Peaceful Warrior, House M.D., EuroTrip, Mean Creek), Jaime King (My Generation, Star Wars: The Clone Wars, Gary Unmarried, My Bloody Valentine, The Class, Kitchen Confidential, Pearl Harbor), Nikki Blonsky (Huge, Valemont, Hairspray), Nelson Franklin (Traffic Light, Scott Pilgrim vs. the World, The Office, Dollhouse)

.

*     *     *

.

TRAILER:

.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s