Web serije

Hollywood Is Like High School With Money (2010)

Hollywood Is Like High School With Money (2010, Alloy)

.

Taylor Henning (Kelsey Sanders) je dobrodušna, naivna i pomalo smotana 20-nešto-godišnja djevojka koja vjeruje da su srednjoškolske drame iz nje i da napokon radi svoj posao iz snova. Ali ono što još nije shvatila je da u surovom korporativnom svijetu može vjerovati samo sebi i svojim vještinama „preživljavanja“, a da njezin posao jedne od asistentica Iris Whitaker (Lori Alan), direktorice velikog filmskog studija, kao i mogućnost brzog daljnjeg napredovanja, nisu toliko sigurni koliko joj se na prvi pogled činilo.

Nakon što upozna šefičinu popularnu 16-godišnju kćer Quinn (Lili Simmons), Taylor se širom otvore oči – zaključi da je stara izreka „Hollywood je kao srednja škola s novcem“ istinita i da je jedini način da opstane taj da pobjedi ambicioznu i neprijateljski nastrojenu asistenticu Kylie Arthur (Veronica Taylor), u njezinim vlastitim igrama.

.

Lili Simmons kao Quinn i Kelsey Sanders kao Taylor u web seriji "Hollywood Is Like High School With Money" (2010, Alloy)

.

Uz Quinninu pomoć, Taylor odluči iskoristiti njezine vladajuće srednjoškolske taktike da uspije u holivudskom natjecanju popularnosti – djevojke se dogovore da će Quinn svaki tjedan objasniti jedno vrijedno pravilo, dok će joj za uzvrat Taylor vratiti uslugu u bilo kojem trenutku kada se od nje to zatraži.

Slušajući Quinnine savjete i uz pomoć Jamiea (Ian Harding), zgodnog geeka koji radi u pošti istog studija, pobjednička sreća ubrzo prijeđe na Taylorinu stranu, čak do tog stupnja da joj uspjeh „zavrti glavom“ i da u najvažnijim trenutcima zaboravi na ljude koji su joj pomogli da do toga dođe. Srećom, Quinn je svoju najvažniju lekciju ostavila za kraj… „Never Cross the Queen Bee“ (ili u slobodnom prijevodu: „Nikad nemoj naljutiti glavnu djevojku“).

.

Zlatna pravila u "Hollywood Is Like High school With Money" (2010, Alloy)

.

Serija „Hollywood Is Like High school With Money“ je humoristična web serija od deset cca 5-minutnih epizoda snimljenih prema istoimenoj knjizi autorice Zoey Dean. Unatoč vrlo kratkom vremenu dostupnom za odvijanje radnje (doduše, svojstvenom web serijama), ona je prikazana na vrlo zanimljiv način (po jedna lekcija po epizodi), omogućujući gledatelju da se bez bespotrebnih „praznih“ scena u nju u potpunosti uživi i da s nestrpljenjem dočeka gledanje slijedeće epizode. Likovi su prikazani bez crno-bijele karakterizacije (izuzevši možda Kylie), zbog čega ih nije toliko teško shvatiti i s njima se u nekim trenutcima poistovjetiti (koliko je to u jednoj romantično-humorističnoj seriji koja nije napravljena prema istinitom događaju moguće).

Serija je dostupna na YouTube kanalu produkcijske kuće Alloy Entertainment, ali nažalost nije dostupna nama „običnim ljudima“ (čitaj: svima koji se ne nalaze u SAD-u). Stoga, ukoliko ste ljubitelj ostalih serija ovih izvršnih producenata – Gossip Girl, Pretty Little Liars, The Vampire Diaries – ili još jedne (nažalost prerano završene) ekranizacije Deanine knjige „How to Teach Filthy Rich Girls“ po imenu „Privileged“, a nađete se u SAD-u (ili guglanjem pronađete zaobilazne metode gledanja ovih geografski nedostupnih sadržaja, koje ovim putem nećemo imenovati ;)), svakako pokušajte baciti oko na ovu nadam-se-da-će-snimati-i-druga-sezona seriju.

.

*     *     *

.

Hollywood Is Like High School With Money (2010, Alloy) - glumačka postava

.

Glume: Kelsey Sanders (10,000 Days, Private), Lili Simmons (Zeke & Luther), Veronica Taylor (Mad Men, My One and Only, Gossip Girl), Ian Harding (Pretty Little Liars, Love and Other Drugs), Brian Hallisay (Privileged, Cold Case), Lori Alan (SpongeBob SquarePants, Family Guy, Southland)

.

*     *     *

.

TRAILER:

.

Ivana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s