Blic vijesti

Obavijest za SF fanove!

U planu je izdavanje novog SF magazina Sirius B koji će objavljivati domaće i strane SF, fantasy i horor priče. Najavljeni su neobjavljeni klasici žanra, suvremeni autori (domaći i strani), uz kriterij kvalitete i sudjelovanja čitatelja (kao jedan od preplatnika glasam da se objavi Crveni ocean M.J. Zagorke kojeg nigdje ne mogu naći.)

Mada imaju slično ime, ipak nemaju nikakve veze s originalnim Siriusom koji je izlazio u izdanju Vjesnika. Naime, SF časopis SIRIUS, kao okosnica znanstveno-fantastičnog stvaralaštva, je izlazio od 1976. do kraja 1989. godine i praktično svaki ljubitelj ovog žanra zna za njega. Izašla su ukupno 164 broja i jedno specijalno izdanje (sva izdanja se mogu pročitati online na scribdu!)
Osnivanje časopisa Sirius je predložio Damir Mikuličić (vlasnik izdavačke kuće Izvori i član uredništva časopisa Čovjek i svemir), koji mu je ujedno dao i ime, te u prvim godištima bio jedan od njegovih recenzenata.
Nakon prestanka izlaska Siriusa, 1992. godine počinje izlaziti Futura, hrvatski časopis za spekulativnu fikciju, koja je do kraja 2005. godine izdala više od 120 brojeva. Naposljetku hrvatskoj SFsceni se jos pridružio književni časopis za znanstvenu fantastiku Ubiq koji počinje sa svojim izdavanjem 2007. godine.

Sirius B naslovnice

Nadam se da će ljubitelji SF u Hrvata prigrliti ovu hvalevrijednu akciju i preplatiti se na Sirius B, i na taj način obogatiti hrvatsku scenu sa još jednim znanstveno-fantastičnim izdanjem.

Stoga, ako želite pripomoći SF scenu preplatite se (!) se na nove brojeve (napomena da je moguća pretplata i izvan Hrvatske.)

Sirius B će se u početku distribuirati isključivo putem pretplate, a cijena za prva dva broja je 40 kn.

Cilj je skupiti 500 pretplatnika kako bi časopis uopće zaživio, a kako je rok do 15.08. 2011. još nije kasno da sudjelujete i postanete preplatnik. Sve informacije o Siriusu B kao i o uvjetima preplate i što ona točno znači idite na njihovu stranicu.

Info linkovi:

Sirius B

Facebook

Twitter

Lidija

Jedna misao o “Obavijest za SF fanove!

Komentiraj