Serijologija

Warehouse 13: 3.03 Love Sick

Treća epizoda Warehouse 13  naslovljena “Love sick” vraća dvoje gostujućih karaktera, Hugo Millera (iz Tronolike epizode naslova “13.1” druge sezone) i dr. Dr. Vanessa Calder (epizode “Buried” i “For the Team”).

Ovaj put radi se o Artie-centričnoj epizodi, jer se pojavljuje njegova simpatija (“girly girlfrend“), dr. Vanessa iz CDC, zbog niza bizarnih smrti gdje se ljudi doslovno pretvaraju u glinu. Kroz DNA analizu, shvate da se radi o kompjutorskom virusu koji u kombinaciji sa artefaktom nekako mijenja ljudski genom i metamorfozira ljude u glinu (“We are facing a diabolical nexus of computer science and genetic engineering run amok that could threaten the very idea of life as we know it.” aka hyperdramatični Artie).

Kao stručnjak za kompjuterske viruse pozvan je Hugo, te Artie, Claudia i dr. Vanessa pokušavaju spriječiti daljnje smrti. Trag ih vodi do Peeping Tom/hackera koji putem svoje ogrlice-artefakta (iza kojeg se krije židovski mit o Golemu, čudovištu od gline) unosi u ljude virus i tako ih nekako (neću ulaziti u dubinu objašnjavanja jer te dubine jednstavno nema) pretvara u glinu.

Epizoda "Love sick" (Warehouse 13, 2011)

Subplot je Pete i Mykino buđenje u krevetu, uz dodatni bonus iznenađenja da su goli, što preludira neke “radnje”. Zabavniji (iskupljujući) dio epizode je upravo pokušaj Petea i Myke da pokušaju riješiti tu enigmu zajedničkog buđenja i rekonstruiraju unazad svoje radnje, naravno, nestanak Jinksya je usko vezan uz taj odgovor. Mislim da su scenaristi ovim zapletom i raspletom istoga, “ubili” svaku mogućnost romantičnog povezivanja Pete i Myke (možda su primijetili da gledatelje više zanima H.G. Wells/Myka combo).

Naposljetku ova epizoda nije me baš dojmila i definitivno je jedna od slabijih (3/5), te čak i činjenica da je u njoj Rene Auberjonois aka Odo iz Star Trek: Deep Space Nine kao Hugo Miller nije dala značajan doprinos. Jedna zamjerka je i na gostujuću glumicu Lindsay Wagner (dr. Vanessa Calder) koja je cijelu epizodu izgledala kao da joj je neugodno biti u kadru (možda umišljam?). Klasično, Claudia je imala najbolje izjave (…”it’s like watching Golden Gossip Girls”…) i na kraju misteriozna pojava sad već ustanovljene bad girl FBI agentice Sally (Ashley Williams) i tajanstvenog policajaca-vozača Marcusa Sasha Roiz (Caprica) kao nit poveznica i podsjetnik da u pozadini vreba tajanstveni mastermind (evil smile).

Zbunjeni Jinksy i posjet agentice Sally (Warehouse 13, 2011)

Ova epizoda je vrvila artefaktima (zbog Pete i Mykinih nestašluka), od Judah Loew ben Bezalel ogrlice koji krije židovski mit iz 16. st. o Golemu, W. C. Fields loptica (uzrokuju pijanost i zamračenje uma), kao glavni pokretač Pete i Mykine priče u sklopu koje se pojavljuje i Walt Disneyeva četka (oživljava stvari koje nacrta) i češalj Marilyn Monroe (koji pri korištenju pretvara kosu u plavu boju) pa do cipela Richard Nixon (uzrokuju duboku paranoju). Šta reći, osim još jedna klasična epizoda Warehouse 13.

Lidija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s