Serijologija

Najava: The Lying Game (2011)

The Lying Game (2011, ABC Family)

.

The Lying Game (Igra laganja) je misteriozna tinejdžerska drama s elementima trilera koja će se početi prikazivati 15.08. na programu ABC Family. Serija je nastala prema nizu istoimenih knjiga za mlade koje je napisala Sara Shepard, autorica poznatog serijala „Pretty little liars“ (Slatke male lažljivice), no navodno će s njima imati zajedničke samo likove, dok će radnja kretati u drugome smjeru.

Glavni lik ove priče je dobrodušna i slatka Emma Becker (Alexandra Chando), koja je otkada zna za sebe odrastala po raznim udomiteljskim obiteljima. Jednoga dana otkrije da ima sestru – i to identičnu blizanku, Sutton Mercer (opet Alexandra Chando), popularnu i privilegiranu djevojku koju su usvojili bogati roditelji, te koja živi naizgled savršeni život u Scottsdaleu u Arizoni. Ubrzo nakon prvog susreta, Sutton zamoli Emmu da ju glumi nekoliko dana dok ona ode u Los Angeles kako bi pokušala pronaći nešto o njihovim biološkim roditeljima i saznala zašto su nakon poroda razdvojene. Emma pristane, no kada se Sutton ne vrati u dogovoreno vrijeme, na njoj je da odluči hoće li priznati istinu o svome identitetu Mercerima i tako riskirati svoju sigurnost, ili će nastaviti potajno tražiti Sutton, varajući sve oko sebe.

.

Alexandra Chando kao Sutton i Emma (The Lying Game, 2011, ABC Family)

.

Od ostalih likova izdvajaju se: Ted Mercer (Andy Buckley) i Kristin Mercer (Helen Slater) — Suttonini roditelji koji su je posvojili; Laurel Mercer (Allie Gonino) — biološka kćer Teda i Kristin i Suttonina (nekoliko mjeseci) mlađa sestra. Laurel je drska i sarkastična tinejdžerka koja se sa Sutton često razilazila u mišljenjima, zbog čega se pomalo zbuni sestrinom naglom promjenom, ali za Emmu nesvjesno postane dobar izvor informacija; Ethan Whitehorse (Blair Redford) — „zločesti dečko“ i mlađi brat lokalnog policajca, koji je potajno izlazio sa Sutton. Nakon što ga Emma optuži da ju uhodi, Ethan shvati da Emma nije Sutton, već njezina sestra blizanka. Srećom, pokaže se kao povjerljiva i odana osoba koja pomaže Emmi dok čekaju Suttonin povratak; Charlotte „Char“ Chamberlin (Kirsten Prout) — jedna je od Suttoninih najboljih prijateljica. Char je dobra, popularna i modno osviještena, ali njezino veselo ponašanje samo je krinka kojom skriva činjenicu da joj se majka vratila iz još jedne rehabilitacije od droge i alkohola; Madeline „Mads“ Rybak (Alice Greczyn) — tiha, inteligentna i kul srednjoškolka, pomalo mračnija od ostalih likova i druga Suttonina najbolja prijateljica. Nedavno se njezin brat, Thayer, odselio u Los Angeles kod njihove majke, čime je Mads ostala sama sa nezainteresiranim i neljubaznim ocem Alexom Rybakom (Adrian Pasdar), Scottsdaleovim okružnim tužiteljem. Mads, kao ni Char, ne zna da se Sutton zamijenila s Emmom, ali osjeća da nešto nije u redu; Nisha Randall (Sharon Pierre-Louis) — Suttonina suparnica u tenisu, ali i u svim drugim aspektima života, čiji je glavni cilj u svemu biti korak ispred Sutton.

Radnja serije pomalo podsjeća na poznatu priču “Zamka za roditelje” (barem ovaj početni dio), dok drugim dijelom zvuči kao tinejdžerska verzija nadolazeće serije Sarah Michelle Gellar (aka Buffy) “Ringer“. No, hoće li sličnost stati samo na zamjeni sestara blizanka, potrazi za nestalim sestrama i otkrivanju tajna istih, ostaje nam da vidimo.

.

*     *     *

.

The Lying Game (2011, ABC Family) - glumačka postava

.

Glume: Alexandra Chando („As the World Turns“, „Rockville CA“), Blair Redford („Switched at Birth“, „90210“, „Passions“, „The Young and the Restless“), Sharon Pierre-Louis (Fame, „Lincoln Heights“), Kirsten Prout (Eclipse, „Kyle XY“, Elektra), Alice Greczyn („Make It or Break It“, „Lincoln Heights“, „Privileged“, „Windfall“), Allie Gonino („10 Things I Hate About You“), Andy Buckley („The Office“, Bridesmaids, Life as We Know It, The Other Guys), Helen Slater („Gigantic“, „Smallville“, „Capital News“), Tyler Christopher („General Hospital“, „Into the West“), Adrian Pasdar („Iron Man“, „Heroes“, „Desperate Housewives“, „Judging Amy“), Randy Wayne („True Blood“, Honey 2, „The Secret Life of the American Teenager“)

.

*     *     *

TRAILER:

.

Ivana

Jedna misao o “Najava: The Lying Game (2011)

  1. Povratni ping: Najava: Ringer (2011) « geekosfera

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s