Foršpanologija

Najava filmova: Alieni na Mjesecu, globalna pandemija i čelični roboti

Apollo 18 (2011)

There’s a reason we’ve never gone back to the moon.

Nakon što su nađene desetljećima stare dokumentacije iz napuštene misije Apollo 18, gdje su dva američka astronauta bili poslani na tajnu misiju, otkrivaju se razlozi zašto se SAD više nikad nije vratio na Mjesec.

Sve je počelo sa Blair Witch projektom i vješticom u šumi, nastavilo se sa  Paranormal activity i opsesivnim duhovima, otišlo čak u potragu sa trolovima u TrollHunteru, da bi se došlo do svemira, točnije ideje izvanzemaljaca na mjesecu. Još zainteresirani? Onda bacite pogleda na nadolazeći film Apollo 18, o lansiranju koje se nije desilo, ili barem tako žele da mislimo. Još jedan dokumentacijsko-igrani sci-fi horror flick uradak za ljubitelje teorija zavjera. Službeno, zadnja ljudska posada poslana na Mjesec je bila Apollo 17, lansiran u prosincu 1972. godine. Da li ćete ostati na tom uvjerenju i nakon pogledanog filma, na vama je da prosudite, a kako se radi o mockumentary, ne bi polagala previše nade u “istinitost priče”. Iz studija The Weinstein Company, u režiji Gonzalo Lopez-Gallego, prema scenariju Brian Millera, u kina dolazi 02. rujna 2011. godine.

**

Apollo 18 (2011)

 ***

Zaraza (Contagion, 2011)

 One contact. One instant. And a lethal virus is transmitted.

Vraćajući se sa poslovnog puta iz Hong Konga, Beth Emhoff misleći da se radi o jet lag, ignorirala je simptome. Dva dana kasnije, Hitna služba mora priopćiti njezinom šokiranom mužu da je umrla i da oni ne znaju kako i zašto. Uskoro, ostali bilježe slične simptome te tajanstvene bolesti: kašalj, groznica, napadaji i naposljetku moždano krvarenje što rezultira smrću. Od Minneapolisa, Chicaga, Londona, do Parisa, Tokyo i Hong Konga broj mrtvih se brzo taloži i množi. Jedan slučaj zaraze stvara četiri nova, pa zatim šesnaest, pa stotine, tisuće, dok zaraza prelazi granice, potpomognuta bezbrojnom svakodnevnom ljudskom interakcijom . Dolazi do globalne pandemije…

U režiji Oskarom nagrađenog Steven Soderbergha, a prema originalnom scenariju Scott Z. Burnsa (“The Bourne Ultimatum,” “The Informant!”), u Contagionu je okupljena međunarodna elita glumaca predvođena: Marion Cotillard (“La Vie en Rose,” “Inception”); Matt Damon (“Good Will Hunting,” the “Bourne” films); Laurence Fishburne (“What’s Love Got to Do With It,” “The Matrix”); Jude Law (“Cold Mountain,” “Sherlock Holmes”); Gwyneth Paltrow (“Shakespeare in Love,” “Iron Man”); Kate Winslet (“The Reader,” “Titanic”) kao i Bryan Cranston (AMC’s “Breaking Bad”), Jennifer Ehle (“The King’s Speech”) i naposljetku Sanaa Lathan (“Alien Vs. Predator”).

Početak prikazivanja 09.rujna 2011.godine, a u našim kinima 29.rujna 2011.

**

Contagion (2011)

***

Pravi čelik (Real Steel, 2011)

If you get one shot, make it real.

Bliska budućnost gdje je boks postao high-tech i roboti se bore umjesto ljudi za slavu.

Real Steel je američki sci-fi film u režiji Shawn Levya, a temeljen na kratkoj priči Richarda Mathesona pod nazivom “Steel”, mada je okružje premješteno da bude više amerikanizirano.

Osnovna premisa filma jest da će u bliskoj budućnosti roboti zamijeniti ljude u boksu te se u borilačkom ringu sada susreću pravi čelični roboti kojima upravljaju bivši boksači. Nakon što je izgubio šansu da postane boks šampion otkad su roboti preuzeli glavnu riječ, Charlie Kenton (Hugh Jackman) postaje small-time promotor, koji da bi preživio sklapa omanje robote s kojima se bori u podzemlju. Uskoro saznaje da ima sina koji ga želi upoznati, te nastojeći preživjeti i održati se u borbi čeličnih divova, odluče zajedno sagraditi robota od pravog čelika i dobiti još jednu šansu za povratak na staze slave.

U glavnim ulogama se pojavljuju  Hugh JackmanEvangeline LillyKevin DurandAnthony MackieHope Davis. Početak prikazivanja 07. listopada 2011. godine, a u našim kinima 13.listopada 2011.

 **

Real Steel (2011)

***

Lidija
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s