Trivijologija

Ljetno kino Gradec i Ljeto na Bundeku (2011)

Zagreb je konačno dobio kakav-takav kulturno zabavni program preko ljeta! Bila su to čak dva ljetna kina na dvije potpuno različite lokacije i sa dosta raznolikim ali podjednako dobrim filmskim programima. S jedne strane, svakog dana na Gradecu, iza Crkve svete Katarine, prikazivali su se nagrađivani filmovi sa prestižnih inozemnih ali i domaćih festivala, dok su se svakog vikenda na Bundeku na čak tri lokacije prikazivali kako klasici tako i noviji hollywoodski filmovi.

Ja sam bila i na Gradecu i na Bundeku. No, gdje je bilo bolje?

Ljetno kino na Bundeku imalo je poznate sponzore i bilo je medijski eksponiranije. Filmski program bio je zadovoljavajući, a publika je zapravo putem SMS glasovanja birala film koji će se prikazivati na svakoj od tri pozornica. No, atmosfera baš i nije bila na zavidnoj razini, a odnosa organizatora s publikom nije bilo uopće. Sve je funkcioniralo po principu da ljudi dođu sami, sjednu gdje žele, a u jednom trenutku netko pokrene film kojeg oni odgledaju i zatim odu. I to je to…

Na Gradecu se publici sa riječima dobrodošlice obratio voditelj, predstavio je program (i pritom se pohvalio kako je Ljetno kino Gradec proglašeno najboljim ljetnim programom na ovim prostorima), predstavio je film koji se prikazivao te večeri, napomenuo publici da to oni sami sponzoriraju kupnjom pića na njihovom štandu i zaželio nam dobru zabavu. Prije filma prikazao se jedan nastavak legendarnog Profesora Baltazara, a sam film bi se otprilike na polovici prekinuo zbog kratke pauze. Na kraju bi nas sve lijepo pozdravili i pozvali nas da se vratimo i sljedećeg dana, što su mnogi zasigurno i učinili. Što se samih filmova tiče, oni nisu bili toliko hollywoodski, ali su uglavnom nagrađivani poznatim i manje poznatim filmskim nagradama.

To bi otprilike bili moji dojmovi. Stvari su na Gradecu bile bolje, ali obzirom da je Bundeku ovo tek prva godina za očekivati je da će dogodine i on ponuditi još više.

Jasmina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s