Web serije

Divine (2011)

Divine:The series (2011)

Divine, još jedna u nizu web serija koja ovaj puta ima cilj pomaknuti granice (ili barem pokušati) u online zabavi pružajući intrigu, mračnu nadnaravnu priču, misteriozne likove i svijet u nepoznatom okružju s mračnim silama koje ga ugrožavaju. O čemu se radi? Odmah u startu upoznajemo mladog svećenika, koji svjedoči uskrsnuću “besmrtnika” poznatog pod imenom Divine, koji vodi beskrajnu borbu pokušavajući pokazati “izgubljenim dušama” da imaju moć izabrati između “dobrog i zla”. Uz vodstvo svog mentora i Divineovog pomoćnika-sidekicka, svećenik se mora suočiti sa vlastitim “demonima” i ujedno tamnim silama koje konstantno izazivaju Divinea.


U glavni ulogama se pojavljuju Dan Payne (Divine), Ben Hollingsworth (Father Andrew), Chasty Ballesteros (Jin), Allen Sawkins (Deacon Jim), John Emmet Tracy (Scorn), Lisa Marie Caruk (Lon), Haig Sutherland (The Prophet) i Misha Collins (Father Christopher)

Serija je dobila omanji medijski prostor više zbog činjenice da je su-kreator, producent i jedan od glumaca u seriji, Misha Collins, poznat široj javnosti po svojoj ulozi u Supernaturalu kao anđeo Castiel.

Divine The Series (2011), scene iz prve dvije epizode

Kako je svježe proizvodnje, dosad je prikazano dvije epizode, a kako je sama radnja odmah rečena u startu, ostaje nam da kroz epizode vidimo pozadinu ove borbe, upoznamo same protagoniste i povežemo se s njima. Ako serija uspije u tome, ima jednog gledatelja više u meni. Ističe se dosta mračna atmosfera, religijska tematika, vječna borba između dobra i zla. Po atmosferi me podsjeća na Stigmatu i The Prophecy Trilogy (The Prophecy, The Prophecy II, The Prophecy 3: The Ascent).

Druga epizoda ima zanimljivu scenu sa djetetom, ali još nemam nikakve pozadinske priče o karakterima, s tim da me već sad sasvim malo žvicira lik sidekicka Jin koji bi trebao biti kao neki comic relief, ali mi nikako ne odgovara uz ozbiljni ton s kojim su započeli koncept serije.Vidjet ćemo kako će se dalje razvijati lik.

Divine The Series, web serija (2011)

Još je rano za neku ozbiljnu ocjenu ove ambiciozne web serije, ali početak obećava – ne boje se pokazati malo “hrabrije” scene, krv, golotinju, pa za sada neka bude na on watch listi. Preporuka? Zašto ne.

Divine The Series

YouTube Channel

Twitter

Lidija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s