Blic vijesti

Fringe u web serijalu prikazuje Prošlost, Sadašnjost i Budućnost

Fringe (2009), kultna američka serija u nadolazećoj četvrtoj sezoni počinje 23. rujna 2011.

Za pratitelje kultne američke sci-fi serije Fringe, Fox je odlučio prikazati mali niz recapova ili web serija kao podsjetnik starim fanovima (i usput privući nove gledatelje tom podcijenjenom serijalu) šta se sve desilo u zadnje tri sezone, taman pred premijeru četvrte sezone, koja je predviđena 23. rujna 2011. godine.

Recapove ili web serije sastavljene u 12 dijelova će pripovjedati sam John Noble aka Walter Bishop, a u njima će se pokušati dati cjelokupni pregled dosadašnjih epizoda kao i dublji pogled u samu sagu “svijeta na rubu znanosti”. Prve dvije epizode su već prikazane (možete ih dolje pogledati sa ostalim dosad prikazanim), a ostale će se prikazati do sljedećeg petka (16.09.2011).

Kao veliki Fringe fan (toliki da imam originalne DVD prve dvije sezone) veselim se svemu što dolazi iz Fringe kuhinje. Ako još niste uskočili u taj vlak zvan Fringeverse, još stignete da sve pohvatate, a ove web serije mogu vam probuditi znatiželju da pođete putem “ruba znanosti” ili Fringea.

Cjelokupna postava Fringea, uključujući i Observera i paralelni svijet (iza Petera u ogledalu)

Nastao u kreativnim umovima J.J. Abramsa & Alex Kurtzmana & Roberto Orcija, Fringe je produciran od strane Bad Robot Productiona u suradnji sa Warner Bros. Televison, a prikazivan na Foxu počevši od 2009. godine.

U glavnim ulogama su: John Noble kao “ludi znanstvenik” dr. Walter Bishop, Anna Torv kao FBI agentica koja radi u Fringe diviziji zajedno sa Walterovim sinom Peterom kojeg glumi Joshua Jackson. U ostalim ulogama se još pojavljuje Jasika Nicole, Lance Reddick, Blair Brown i gostujuća nezaboravna uloga Leonard Nimoya.

Scene iz serije, Fringe (2009)

Seriju definitivno preporučujem svim sci-fi fanovima, a pogotovo onima koji još osjećaju rupu poslije završetka X filesa, mada Fringe nije i nikad neće biti poput X filesa. Naime, radi se o potpuno različitom konceptu ideja, egzekuciji, kao i samim karakterima, mada je sam J. J Abrams kao uzor Fringeu naveo upravo taj kultni serijal Chris Cartera.

Spolier Zone!!

Svi koji su gledali do kraja treće sezone, znaju kako je završilo. Praktički biti će ogromni reset cijele serije, a opet vratit će Petera – u kojem obliku, ne zna se. Pitanje je kako će se to sve spojiti ili odspojiti pošto je očito da su sad oba paralelna svijeta nekako spojena upravo zahvaljujući Peterovom žrtvom. Kad je Observer na kraju finalne epizode treće sezone rekao da je Peter doslovno izbrisan i da ga se nitko ne sjeća, osjećala sam se malo prevareno. Pratiš svaku epizodu, investiraš u karakter i njihovu međusobnu interakciju, njihov unikatni odnos, pogotovo Petera i Waltera, pa Olivije i Petera, ili Nine i Petera, i ako oduzmeš jednu znamenku iz te jednadžbe tj. Petera, što ostaje? Kako će se sad sve odigrati? Da li nas susret sa nekom osobom u našem životu određuje i da li nedostatak iste mijenja naš svijet?I ako mijenja, koliko? Ne znam kako će sve to riješiti, ali znam da za mene odbrojavanje počinje! Još 14 dana do nove epizode… tko broji samnom?

***

Part I: Introduction

*

***

Part II: A Tragic Past

*

***

Part III: A Tale Of Two Walters

*

***

Part IV: Fringe Takes Flight

*

***

Part V: Echoes Of The Past

*

***

Part VI: The Other Side

*

***

Part VII: Over There

***

Part VIII: A Double Agent

*

**

Part IX:The Journey Home

*

***

Part X:Facing Destiny

*

***

Part XI:The Future is Now

*

***

Part XII:A Different Choice

*

***

Promo slika nadolazeće četvrte sezone, Peter, Olivia i Walter.

Lidija

3 misli o “Fringe u web serijalu prikazuje Prošlost, Sadašnjost i Budućnost

  1. Povratni ping: Mali podsjetnik na Fringe: čekanje je gotovo! « geekosfera

  2. Povratni ping: Fringe potencijalno u svojoj najboljoj sezoni? « geekosfera

  3. Povratni ping: Fringe ulazi u finalnu sezonu | geekosfera

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s