Serijologija

Najava: The Secret Circle (2011)

The Secret Circle (2011, The CW)

.

Od tvoraca Vampirskih dnevnika dolazi nam nova tinejdžerska nadnaravna drama „The Secret Circle“. Snimljena prema istoimenoj seriji knjiga (trilogiji) autorice L. J. Smith, serija prati šesnaestogodišnju djevojku koja, nakon što se preseli u novi grad, otkrije da je vještica ali i da nije jedina osoba sa neobičnim moćima. The Secret Circle će se prikazivati četvrtcima (počevši od 15. rujna) na The CW-u.

Cassie Blake (Britt Robertson) je bila sasvim obična, sretna tinejdžerica do trenutka kada joj je majka Amelia poginula u požaru. Nakon tog tragičnog događaja preselila se kod bake Jane u prekrasan gradić u Washingtonu, Chance Harbor, u kojemu je nekada živjela njezina majka i gdje se čini da njegovi stanovnici znaju više o Cassie nego ona sama. Nakon što joj novi prijatelji iz Chance Harbora otkriju da su potomci moćnih vještica i da su čekali nju da dođe i kao posljednja karika upotpuni novu generaciju Tajnoga Kruga (the Secret Circle) kojeg čine šest obitelji, Cassie im prvotno ne povjeruje, no kada joj Adam (Thomas Dekker), jedan od vještaca, otkrije kako da otključa svoje nevjerojatne magične sposobnosti, neobične stvari postanu dio Cassieine svakodnevnice. Uskoro nakon otkrivanja tih tajni, Cassie pronađe staru kožnu knjižicu magije njezine majke koja otkriva da njezina smrt možda i nije bila nesretni slučaj kako se u tom trenutku činilo.

 .

Scene iz serije The Secret Circle (2011, The CW)

.

Uz Cassie, ostale vještice/vješci (? — ovom prilikom muškarci su također „witches“, ne „warlocks“ kao u nekim drugim djelima) iz Tajnoga Kruga su: Adam Conant – jedan od dvojice muškaraca u Krugu, Adam i Cassie od početka osjete međusobnu privlačnost, no susprežu se da nešto dalje poduzmu jer Adam hoda sa Cassienom novom najboljom prijateljicom Dianom, poput većine djece iz Kruga i Adam je ostao bez jednog od roditelja (majke), zbog čega se njegov otac propio i počeo bez prevelikog ustručavanja pričati o sinovim sposobnostima; Diana Meade (Shelley Hennig) – lijepa i pametna djevojka te vođa Kruga koja se brzo sprijatelji s Cassie i pomogne joj da koristi svoje moći za dobro; Faye Chamberlain (Phoebe Tonkin) – opasna djevojka iz grupe koja moći koristi za svoje sebične potrebe, te se zbog toga često sukobljava sa Dianom, Faye je kćerka ravnateljice Chamberlain; Melissa Glaser (Jessica Parker Kennedy) – Melissa je nesigurna djevojka, Fayeina najbolja prijateljica i često suučesnica u njezinim zlodjelima, na početku serije Melissa se osjeća kao da se nalazi u Fayeinoj sjeni i treba pronaći način kako da prevlada taj osjećaj i postane svoja osoba; Nick Armstrong (Louis Hunter) – zločesti samotni dečko s iznimnim atletskim sposobnostima, Nick je izgubio oba roditelja u ranoj dobi, te sada živi s ujakom u kući pokraj Cassie.

Ostali glavni likovi u seriji su: Charles Meade (Gale Harold) – Dianin otac i glavni antagonist priče, Charles je poznati odvjetnik za kojeg saznajemo da je uzrokovao požar u kojemu je poginula Cassiena majka i ima tajni i potencijalno opasni plan za pripadnike Tajnoga Kruga; te Dawn Chamberlain (Natasha Henstridge) – Fayeina majka i ujedno ravnateljica škole koju svi iz Kruga pohađaju, Dawn je naizgled brižna prema studentima i zaštitnički nastrojena prema Krugu, te pripadnica njegove prošle generacije, no ubrzo otkrijemo kako radi sa Charlesom.

.

*     *     *

.

Promotivni posteri za seriju The Secret Circle (2011, The CW)

.

Iako napravljena prema istoimenim knjigama, serija bi se od njih trebala po mnogočemu razlikovati (za početak, u knjigama joj je majka živa i Cassie se zapravo doseli k njoj u gradić New Salem u Kaliforniji). Pilot epizoda primljena je s pozitivnim kritikama, a kako se, unatoč tomu što mi je ponekad drago da neke stvari mogu unaprijed saznati čitajući predložak prema kojima su serije snimljene, češće veselim upravo ovakvim otkrićima kada si, htjela – ne htjela, ne mogu u potpunosti upropastiti onaj fantastičan osjećaj neznanja (te istodobno svjesna činjenice da je TSC vjerojatno jedna od onih -kako ih ja volim zvati- „nezahtjevnih serija“ namijenjena isključivo za stavljanje mozga na pašu), seriji i s moje strane dajem jedan maleni plus na kredit. Ako ništa drugo, vrijeme je da stavimo vampire, zombije i vukodlake na stranu i pružimo priliku isključivo vješticama, s nadom da će povjerenje postati opravdano i da ćemo imati seriju makar upola dobru kao što su to davno bile dobre stare Čarobnice.

.

*     *     *

.

The Secret Circle (2011, The CW) - glumačka postava

.

Glume: Brittany Robertson (Scream 4, „Life Unexpected“, „Three Rivers“, „Swingtown“), Thomas Dekker („Terminator: The Sarah Connor Chronicles“, „Heroes“, „7th Heaven“, „Honey, I Shrunk the Kids: The TV Show“), Gale Harold („Hellcats“, „Desperate Housewives“, „Vanished“, „Queer as Folk“), Phoebe Tonkin („Home and Away“, „Packed to the Rafters“, „H2O: Just Add Water“), Shelley Hennig („Days of Our Lives“), Jessica Parker Kennedy (In Time, „Smallville“, „Valemont“, „Kaya“), Louis Hunter („Out of the Blue“), Natasha Henstridge („Eli Stone“, „Commander in Chief“, „She Spies“, The Whole Ten Yards, Ghosts of Mars, The Whole Nine Yards)

.

*     *     *

.

TRAILER:

.

Ivana

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s