Serijologija

Najava: The Fades (2011)

Britanska horor fantasy serija The Fades (2011)

The Fades, nova britanska horor fantasy drama iza koje se krije ime pisca Jack Thornea  koji se može pohvaliti sudjelovanjem u kritički priznatim serijama poput Skins, Shameless, This Is England ’86, dolazi na BBC3, inače matična kuća Being Humana.

Iain De Caestecker glumi Paula, mladića koji je progonjen apokaliptičnim snovima koje ne može nikako objasniti, ni uz pomoć terapeuta ni najboljeg prijatelja, te na vrh toga počinje još i viđati duše mrtvih ljudi zvane Fades koje su okolo nas, nevidljivi i nedodirljivi ostalim živim bićima. Ali jedan je Fade, ogorčene i osvetoljubive naravi, našao način kako da probije tu barijeru između živih i mrtvih, i Paul i njegovi bližnji su se našli u samom centru te nadolazeće oluje.

BBC-ova nova drama horor serija The Fades dolazi u jesen 2011 na BBC3

Ostatak glumačke postave uključuje: Daniel Kaluuya (Skins, Psychoville, Sucker Punch) u ulozi Maca, Paulovog najboljeg prijatelja. Tom Ellis (Miranda, Harley Street, Merlin) je Mark, učitelj pod sumnjom nakon što mu bivša supruga Sarah iznenadno nestane. Bivšu ženu glumi Natalie Dormer (The Tudors, Silk, W.E.), lik sa mračnom prošlosti. Johnny Harris (This is England ’86, Spartacus) je Neill, usamljeni borac protiv zlih sila, koji naposljetku postaje Paulov mentor. Daniela Nardini(This Life, A Street Car Named Desire) je Helen te poput Paula ima nadnaravne moći koje će se pokazati korisne u nadolazećoj borbi za čovječanstvo. Lily Loveless (Skins) glumi Annu,Paulovu sestru blizanku. Claire Rushbrook (Ashes To Ashes) je Meg, majka Paula i Anne. Theo Barklem-Biggs (Age Of Heroes, Miranda, EastEnders) je PC Phillip Firth. Jenn Murray (Day Of The Triffids) glumi Natalie i naposljetku Sophie Wu (Kick-Ass, The Other Man) u ulozi Jaya.

Natalie Dormer u ulozi Sarah, te Daniel Kaluuya i Iain De Caestecker glume najbolje prijatelje u The Fades

 

 

Sam scenarist Jack Thorne objašnjava seriju kao “fantasy horor u čijem centru bi trebala biti priča o prijateljstvu i sve prepreke koje se mogu prijeći uz zajedništvo. Fades su mrtvi ljudi, duhovi zatočeni na našem svijetu. Ne postoji razlog zašto je Fades odabran da bude u tom purgatoriju. Smrt je slučajna i Fades su oni koje ostaju poslije nje. Oni su ljuti zbog te slučajnosti, ne razumiju je, osjećaju patnju i bol. Osjećaju truljenje, istodobno ne mogu biti dodirnuti, oni su poput zatvorenika na Zemlji i serija je upravo o njima i njihovom pokušaju da se vrate u svijet živih. Jedan od Fadea je prešao tu granicu koja dijeli mrtve i žive, i sad je sposoban dirati stvari i ljude, počiniti ubojstva dodirom, i kroz seriju će se pratiti njegov probitak u tjelesni bitak, a kroz to će posljedično uzrokovati štete ljudskoj okolini, čime se naši glavni protagonisti morati reagirati da bi spasili čovječanstvo“.

Serija će imati šest epizoda.Trenutno su izašla četiri teasera (ispod navedena), a konačni datum prikazivanja je zakazan za 21.09.2011 na BB3.

 ***

***

***

***

Lidija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s