Web serije

Freaks! (2011)

Freaks, talijanska web serija, 2011.

 

Za promjenu od dosadašnjih uglavnom američkih web serija, na vidjelo je izašla jedna talijanska web serija naslovljena Freaks!. Radi se o prvom izletu naših susjeda Talijana u web serijal i to s nadnaravnim i misterioznim elementom koja je počela s prikazivanjem u travnju 2011. godine. Nakon što sam odgledala sve epizode prve sezone, zaista moram pohvaliti ovaj pokušaj i nadam se da neće ostati samo na prvoj sezoni (vjerojatno je stvar financija kao i kod svih indie projekata, ali koliko sam uspjela shvatiti druga sezona će biti u 2012. godini.)

Sve započinje prometnom nesrećom, koja poveže pet dotadašnjih stranaca Giulie (Ilaria Giachi), Marca (Guglielmo Scilla), Andrea (Andrea Poggioli), Viola (Claudia Genolini) i Silvio (Claudio di Biagio), te se odmah nadovezuje kolektivno pomračenje od četiri mjeseca njih petero, koje im okrene život naopačke, pošto su svi dobili neke čudne moći. Istovremeno ih proganja neki “bezlični lik” (Giampaolo Speziale), te su stoga prisiljeni saznati što se to desilo, odnosno, što se to tu događa (op.a. nakon odgledane sezone, ja se to još uvijek pitam).

 

Glavni akteri talijanske web serije Freaks (2011), source: Facebook

 

Radnja je kako i sami promiču na svojoj stranici, inspirirana britanskom serijom Misfits i američkom serijom Heroes. Zaista u početku i jest kao neka talijanska verzija Misfitsa (koji je pak sam po sebi, po mom mišljenju, kvalitetnija i zabavnija britanska verzija Heroesa), ali kasnije epizode dobivaju neki svoj ton i ugođaj, pa se ta sličnost lagano topi, mada ostaje prisutna. U svakom slučaju, Freaks ima kvalitetu, zanimljivu priču, glazbu, dovoljno simpatične likove i produkcija je sasvim zadovoljavajuća. Isplati se pogledati, ako ništa drugo zbog nekih scena (tipa kolektivnog masturbiranja da bi se vratilo u prošlo vrijeme (!?) i radnje koja te tjera da saznaš što se to desilo u tih četiri mjeseca pomračenja glavnih likova (mada moram priznati da sam još uvijek zbunjena samom pričom, ako neko pogleda, neka da svoj input u komentarima i malo me prosvijetli). Gluma je za pet i neke scene su dosta kvalitetno odrađene. U nedostatku trailera/teasera prilažem pilot ili prvu epizodu dolje:

 

 

Serija je nastala kao proizvod talijanskih youtubera koji su u želji i potrebi da izraze svoju kreativnost, pritom prepoznavajući potencijal online zajednice ponajviše kroz youtube, odlučili se na pravljenje web serijala. Talijani su ponosni na svoju malu scenu online kreativaca i koliko sam uspjela google transaltirati, postali su male zvjezde indie scene u Italiji. Neka vas ne uplaši nepoznavanje talijanskog jezika, jer su sve epizode titlovane na engleski, španjolski i francuski (kliknite ono malo cc na videu), tako da preporučam da se upustite u gledanje ove avanture s talijanskim “čudacima” ili freakovima. Sve epizode se mogu pogledati na njihovoj youtube stranici, a ostale informacije oko glumaca, kreatora, fotografija, glazbe, možete pogledati na stranici freakstheseries.com. Naravno, google translator je vaš prijatelj! 🙂


Info linkovi:

freakstheseries.com 

Youtube channel

Facebook

Twitter

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s