Serijologija

Najava: Homeland (2011)

Homeland (2011, Showtime)

.

Damian Lewis? Wooo-hooo!! (rekoh ja nepristrano ;)) Znate one glumce koje jednostavno ne možete ne voljeti i koji vas razvesele samom svojom pojavom? E, pa, još od Band of Brothers (#titranje-srca-na-samu-pomisao-na-ovu-fantastičnu-mini-seriju), Damian Lewis (da, moram ga uvijek zvati imenom i prezimenom) je za mene jedan od njih. I zato možete biti sigurni da je malo ljudi sretnijih od mene zbog činjenice da se nakon odlične prve i (nažalost mnogo) slabije druge sezone Lifea, poručnik Winters vraća na male ekrane serijom Homeland (02.10., Showtime)..

Osim Damiana Lewisa, u seriji glumi još mnoštvo poznatih likova s malih ekrana koje ću spomenuti nešto kasnije, no za sada recimo samo da se (na moju žalost) u središtu radnje nalazi Claire Danes.

Claire glumi glavnu protagonisticu serije, Carrie Mathison, CIA-inu briljantnu, ali nestabilnu operativku koja, progonjena spoznajom da nije predvidjela događaje 09. rujna, sada želi spriječiti svaku mogućnost terorističkog napada, neovisno o načinu na koji će to postići. Nakon što svojom neovlaštenom operacijom u Iraku dovede SAD do ozbiljnog diplomatskog incidenta, opomenuta je, maknuta s terena i premještena u CIA-in Protuteroristički odjel u Langleyu. No, za vrijeme te operacije, Carrie je od svojih izvora saznala za postojanje američkog ratnog zarobljenika kojeg je Al-Qaeda pridobila na svoju stranu.

.

Scene iz serije Homeland (2011, Showtime)

.

Kada od direktora Protuterorističkog centra, ambicioznog Davida Estesa (David Harewood), sazna da su specijalci u Afganistanu spasili američkog marinca, Nicholasa „Nicka“ Brodyja (Damian Lewis), koji je nestao u Iraku prije osam godina (2003.), Carrie postane uvjerena da je upravo Nick taj američki marinac koji je u višegodišnjem zarobljeništvu prešao na „krivu stranu“ i sada predstavlja opasnost za nacionalnu sigurnost.

Međutim, ostatak državnog vodstva i javnosti smatra Brodyja (za kojeg možemo vidjeti da se iz zarobljeništva vratio s fizičkim i psihičkim ožiljcima, progonjen sjećanjima na mučenja) ratnim junakom, zbog čega je Carrie primorana potražiti pomoć od jedine osobe kojoj može vjerovati, šefa CIA-ine srednjoistočne divizije i svojeg bivšeg šefa i mentora Saula Berensona (Mandy Patinkin), te zajedno s njim istraživati Brodyja i tako pokušati spriječiti novi teroristički napad na SAD.

.

Posljednja scena iz pilot epizode serije Homeland (2011, Showtime)

.

Ostali važniji likovi su Jessica Brody (Morena Baccarin) – Nicholasova pametna i snažna supruga koja se nadala da bi se Nick mogao jednog dana vratiti, no morala se boriti da sama odgoji njihovo dvoje djece (sada tinejdžera), Danu i Chrisa; nakon Nickovog povratka razapeta je između odanosti mužu, po mnogočemu sada strancu, te ljubavi prema Mikeu; Mike Faber (Diego Klattenhoff) – također marinac i Nicholasov najbolji prijatelj koji je započeo vezu sa Jessicom misleći da je Nicholas mrtav; sada kada se Brody vratio, Mike se bori s pokušajima da se vrati na staro, bez Jessice i uz Nicka; Dana Brody (Morgan Saylor) – najstarije dijete Brodyja, sumorna i naprasita petnaestogodišnjakinja na pragu potpunog buntovništva; i Chris Brody (Jackson Pace) – trinaestogodišnji sin Jessice i Nicka koji želi svima udovoljiti i koji, s obzirom da je bio premlad kada mu je otac otišao, sada ne zna kako da se uz njega ponaša.

Da ukratko sažmem rečeno – Gideon, Inara i Mike? Još jednom „Yay!!“ za glumačku postavu.

P.S. Homeland se temelji na izraelskoj seriji Hatufim (iliti Prisoners of War), pa ukoliko netko ima viška vremena i veze u Izraelu, bila bih zahvalna ako pogleda istu i podijeli mišljenje s nama 😉

.

*     *     *

.

Homeland (2011, Showtime) - glumačka postava

.

Glume: Claire Danes (Temple Grandin, Stardust, Terminator 3, Brokedown Palace, Romeo + Juliet, „Ma So-Called Life“), Damian Lewis („Life“, The Baker, ShakespeaRe-Told, „The Forsyte Saga“, Dreamcatcher, „Band of Brothers“), Morena Baccarin („V“, „Medium“, „Heartland“, „Stargate SG-1“, „Still Life“, „Firefly“), David Harewood („Strike Back“, „Doctor Who“, „Robin Hood“, „The Palace“, Blood Diamond), Diego Klattenhoff („Falling Skies“, „Mercy“, „Men in Trees“, „Whistler“, „Supernatural“), Jackson Pace (A Walk in My Shoes, Queen Sized, The Gray Man), Morgan Saylor (Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant), Mandy Patinkin („Criminal Minds“, „Dead Like Me“, „Chicago Hope“, The Princess Bride, Yentl)

.

*     *     *

.

TRAILER:

.

Cijelu prvu (pilot) epizodu (no navodno nešto drugačiju od one koja će se prikazivati — ne znam na koji točno način) možete pogledati na stranicama IMDB-a.

.

Ivana

Jedna misao o “Najava: Homeland (2011)

  1. Napokon sam je pogledala, i ugodno sam se iznenadila! Claire Danes je pokazala glumačku zrelost, ništa manje od fantastične interpretacije jako zeznutog karaktera. Jako veliki standout za mene osobno je Mandy Patinkin, koji spada u moje omiljene glumce, još od Dead like me. Damian Lewis, odličan – uspio me uvjeriti da navijam za teroriste 😀 Svakako, odlična serija, definitivna preporuka!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s