Web serije

Dragon Age: Redemption (2011)

Dragon Age Redemption (web serija, 2011.)

Felicia Day (The Guild, Dr. Horrible’s Sing-Along Blog) je još u drugom mjesecu 2011. godine na svom blogu objavila vijest o suradnji s Biowareom, tvrtkom zaslužnom za neke od igara poput Baldur’s Gate, Mass Effect, Dragon Age: Origins itd. Ta suradnja se sastojala u sudjelovanju Felicije Day pri realizaciji web serije Dragon Age Redemption (prema RPG Dragon Age II) i to u dvostrukoj ulozi: kao pisac i kao glumac glavnog karaktera Ellis.

Naravno, to je bio sasvim dovoljan razlog da se uključim u praćenje svih novosti u vezi ove jako iščekivane web serije, jer osim što ima Feliciu Day (koja je dala svoj input i dovođenjem cijenjenih imena iza kamere), isto tako će pružiti još jedan uvid u tako često zapostavljeno područje mog omiljenog žanra: fantasy. Kako sam već pisala o nekim fantasy web serijama (Legends of Atoll, The Legend of Neill), dotaknula sam samo mali vrh toga što web zajednica putem neovisne ali kreativne produkcije nudi. Ono što će ovu web seriju malo izdignuti od ostalih, jest sama produkcija jer je serija rađena uz potporu navedenog diva iza igre Dragon Age te će biti označena s M oznakom (čitaj Titles rated M (Mature) have content that may be suitable for persons ages 17 and older. Titles in this category may contain intense violence, blood and gore, sexual content and/or strong language… and that’s way I like it).

Felicia Day i Adam Rayner u Dragon Age Redemption (2011.)

Osobno, nisam još igrala ovu igru (jer znam da kad jednom počnem igrati, zanemarit ću sve svoje osnovne potrebe, tipa spavanje i jelo) ali je u viziji moje budućnosti da se bacim u taj fantastični svijet Dragon Age o kojem sam čula samo dobre stvari. Inače, današnje igre po kvaliteti priče (storytellinga) i mitologije, kao i grafičkih dostignuća (pogledajte samo trailer dolje, i da – glas koji pripovjeda u traileru jest Kate Mulgrew aka Captain Janeway), pružaju bolju zanimaciju nego li bilo koji hollywoodski film, dapače, jer u igri vi ste glavni i odlučujete u kojem smjeru ide priča.

Serija će imati šest epizoda, i kako je navedeno na Dragon Age wiki, biti će smještena u Fereldenu, istom okruženju igre Dragon Age: Origins, a vremenski smještena u vrijeme Dragon Age II i pratit će “elfa ubojicu unajmljenog od strane Qunari da zarobi odmetnutog maga koji namjerava dovesti pustoš ili havoc svijetu. U njezinoj potrazi da nađe tog opasnog maga, pridružuju joj se ostali suputnici ili saveznici, mada suprotnih stajališta i uvjerenja, ali koji će međusobno stvoriti čvrstu vezu u obostranom cilju uništenja zajedničkog neprijatelja, da bi povratili mir i ravnotežu svijetu.

Prva epizoda je premijerno prikazana 11.listopada 2011. godine na youtube, i kao što sam već navela imati će šest epizoda. Prva epizoda je priložena dolje pa bacite pogled!

**

Lidija
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s