Web serije

Battlestar Galactica: Webisodes – The Resistance (2006)

BSG Webisodes

BSG Webisodes

Nakon završetka druge, a prije emitiranja treće sezone Battlestar Galactice, Sci-Fi prikazao je 10 web epizoda u trajanju od svega nekoliko minuta. Njihova radnja usredotočena je na pokret otpora a same po sebi zapravo i nisu ključne za razumijevanje sljedeće sezone. No, dobro ih je pogledati.

Galen (Aaron Douglas) i Tigh (Michael Hogan) glavni su akteri pokreta. Dok Galen ima obitelj, Tigh, čini se, živi samo za borbu, ili tako barem neki misle. Kako bilo da bilo, ono što oni rade vrlo je riskantno ( i hrabro). Osim glavnih likova koji su nam jako dobro poznati iz serijala (Galen, Callly (Nicki Clyne), Tigh), ovdje se radi i o epizodnim likovima. Jedni od njih su Nora (Emily Holmes) i Duck (Christian Tessier) bliski prijetelji Cally i Galena te Jammer (Dominic Zamprogna). No, oni nisu članovi otpora. Nakon Cylonskog napada u kojem su stradali nevini civili, pokretu će se pridružiti sve više i više ljudi. Naime, pokrat je tad bio još u povojima te mu je otežavajuća okolnost bila nedostatak članova.

Jammer, Nora i Duck

Jammer, Nora i Duck

U isto vrijeme, kako bi ga utišali, Cyloni pokušavaju stvoriti policiju sastavljenu od ljudi a čini se da je onima kojima je dosta rata i krvoprolića to nada da će se stvari poboljšati te se priključuju njihovim redovima unatoč tome što ih ostatak može smatrati izdajicama.

Materijal za razmišljanje je da li prihvatiti kakav-takav mir i bar ostati živ ili se boriti protiv nepravde neovisno o žrtvama. Naime, svaka boraba imat će gubitke i naivno je misiti da će bez njih doći do ikakvih promjena, pobjede ili ičega drugoga no treba li optužiti ljude koji smatarju da je bolje pokoriti se ili su za osudu oni koji žele “pravdu” pod svaku cijenu?

Ukupno trajanje ovih epizoda je oko pola sata, zanimljivo ih je pogledati, naročito onima koje sve vezano uz Battlestar Galacticu veseli kao ozeblog Sunce, no nisu od ključne važnosti za daljnju radnju niti u sebi sadrže nešto što se ne  može zaključiti ili naslutiti gledajući treću sezonu.

Jasmina

Jedna misao o “Battlestar Galactica: Webisodes – The Resistance (2006)

  1. Povratni ping: Battlestar Galactica(2004-2009): zaključak « geekosfera

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s