Web serije

Battlestar Galactica: Webisodes – The Face of the Enemy (2008-2009)

Battlestar Galactica: The face of the enemy

Battlestar Galactica: The Face of the Enemy

The Face of the Enemy je druga web serija u sklopu Battlestar Galactica serijala koju je Sci-Fi emitirao između pauze u prikazivanju četvrte sezone. Također se sastoji od desetak epizida čije je trajanje par minuta a za razliku od prve web serije, ova je daleko uzbudljivija, bar po mom sudu.
Radnja se odvija nekoliko mjeseci nakon što su pronašli  planet na kojem je živjelo Trinaesto pleme a glavni protagonisti su Felix Gaeta (Alessandro Juliani), Osmica (Grace Park), Esrin (Jessica Harmon), Finn (William C. Vaughan) i Brooks (Michael Rogers). Jedno neobično otkriće zasigurno je bila veza Gaete i Hoshia (Brad Dryborough) ali i njegova suradnja s Osmicom za vrijeme Cylonske okupacije New Caprice.
Nakon što se njihova letjelica izgubila prilikom skoka, šesteročlana posada je suočena sa kvarovima, opasnošću da ostanu bez kisika a čini se da ni ostatak Flote ne zna gdje su.

Esrin, Finn, Brooks, Osmice i Gaeta.

Esrin, Finn, Brooks, Osmice i Gaeta.

U jednom trenutku, nakon što je postalo jasno da će on preživjeti, Felixu je Osmica rekla da on zaista ne poznaje granicu između gluposti i nade što se odnosilo ne samo na njihovu suradnju za vrijeme okupacije kad je Felix mislio da pomaže ljudima, već i na događanja u letjelici. Čini se da će to na njega ostaviti jak utisak obzirom da će mu se svjetonazori stubokom promjeniti te će se zbog toga udružiti sa Zarekom rezultat čega smo gledali u drugom dijelu četvrte sezone.
Osim što smo vidjeli jednu homoseksualnu vezu, mekše Tighovo izdanje (pa makar na samo par minuta), još jednom smo imali priliku gledati kako Gaeta griješi.
Kao što sam već rekla, ova web serija bila je zanimljivija i dinamičnija od prve te je pomogla da se tek nadolazeće stvari bolje shvate.

Jasmina

Jedna misao o “Battlestar Galactica: Webisodes – The Face of the Enemy (2008-2009)

  1. Povratni ping: Battlestar Galactica(2004-2009): zaključak « geekosfera

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s