Dokumentarni filmovi

Terasa (2011)

Terasa, kratki dokumentarni film

Terasa je kratki dokumentarni film Sanje i Vedrana Šamanović. Poznato je kako za ljetnih mjeseci gotovo cijela Hrvatska bježi na more a ovo je priča o jednom takvom paru, njihovim prijateljima, obitelji i susjedima.

Malena terasa kao da je centar svijeta, bar na kratku, jer ne samo da gledamo događaje i ljude koji se tamo nalaze već se i na okolinu i susjedstvo gleda s terase. Pokoji pljusak, susjedi koji uređuju okućnice, susjede koje razgovaraju preko ograde, roštiljanje, rješavanje križaljki, obitelji kako se spuštaju na plažu, susreti i rastanci sa bližnjima, dostava novina, pjesma i druženja stvari su koje je ovaj par zabilježio na svom odmoru.


Filmić i nije tako loš osim što mu nedostaje bilo kakav odnos s gledateljima te se zbog toga čini malo uhoditeljskim jer gledatelj saznaje svašta što ga se, po svemu sudeći, ne tiče. Kamera je postavljena na terasu i bilježi različite trenutke koji su po svojoj prirodi privatni. Jasno da se velik dio ljudi koji ljetuje na sličan način može poistovjetiti sa protagonistima no svejedno se ima dojam nepozvanog (ali bezazlenog) upadanja u nečiju tuđu priču. Da se bilo kakvom gestom obratilo publici, možda bi učinak bio bolji.

Jasmina

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s