Novosti

Student Film Festival Zagreb kreće u svoje prvo izdanje (29.6.2012)

Foto: SFF

Kako ga nismo uvrstili među naš pokušaj malog vodiča kroz festivale, evo individualno predstavljanje mladog filmskog festivala:

U Zagrebu 29.6.2012. održat će se prvi Student Film Festival na kojem će biti prikazivani isključivo filmovi koje su napravili hrvatski studenti. Festival će biti održan u kino Forumu, Studentskog doma Stjepan Radić, a cilj mu je promicati radove mladih autora koji će jednog dana činiti hrvatsku filmsku industriju.

Student Film Festival posvećen je svim mladim i talentiranim ljudima koji žele prikazati svoje filmove široj publici, a ulaz je na Festival slobodan za sve.

Program festivala podijeljen je na tri glavne i jednu kategoriju izvan programa. Kategorija Student Film sastoji se od kratkometražnih filmova, kategorija Student Dox od mini dokumentaraca, a kategoriju Anima Student čine animirani filmovi. Jednu dodatnu kategoriju čine novinarski prilozi koje su napravili studenti.

Sam su festival pokrenuli troje studenata Fakulteta političkih znanosti, Dario Dalmacija, koji je ujedno i koordinator projekta, Srna Bijuk te Lidija Jakovljević.

Organizacijski tim za prvu je godinu festivala prikupio filmove sa studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, te Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Hvalevrijedna inicijativa mladih kreativaca koja će se, nadam se, nastaviti i narednih godina. Odličan način da se predstave mlade nade hrvatskog filma i da se pokrene hrvatska filmska scena. Tema ima malo brdo, a samo nam nedostaje kreativna snaga i način da se iskažu.

Ovaj festival bi mogao biti prva stepenica u otkrivanju i nastanku budućih velikih hrvatskih filmaša, da citiram Davida iz Prometeja: Big things have small beginnings.

Sve informacije o festivalu, raspored i satnicu na ovom linku, I svakako se zaletite do studentskoga doma na Savi na navedeni datum.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s