Web serije

Daybreak (2012)

Daybreak, web serija (2012)


Još jedan primjer kako marketing i kreativni izričaj, ovaj put kroz web seriju, mogu ići ruku pod ruku. Prema riječima SF legende A. C. Clarka: “Svaka dovoljno napredna tehnologija je nerazlučiva od magije”. Iz te premise Clarka dolazi Daybreak, interaktivna priča o magičnim svojstvima tehnologije i njezinoj moći da transformira naše živote, pomagajući nam da dostignemo naš evolucijski tehnološki vrhunac.

Iz produkcije Tim Kringa (Heroes), web serija Daybreak, prvotno zamišljena kao marketinško sredstvo američke multinacionalne telekomunikacijske tvrke AT&T, koja promiče svoj tehnološki park. Sekundarno, kao poveznica sa svijetom nove Foxove serije Touch.

Scena iz serije (Daybreak, 2012)

Mada se smatra spinoff-om druge Kringove uspješnice Touch na Foxu, nije direktno povezana sa serijom, ali obadvije serije imaju dvije zajedničke stvari: dodekaedar, koji je spomenut u seriji Touch, i tehnologiju od spomenute multinacionalne tvrtke.

U seriji glumi Ryan Eggold kao Ben Wilkins, čiji se život preokrene nakon smrti oca i otkrićem tajnog projekta na kojem je radio, vezanog uz veliki um Nikole Tesla, kao i velike urote iza svega toga.

U ostalim ulogama se još pojavljuju Sarah Roemer (Sarah), Michael O’Keefe (Aaron), Ryan McPartlin (Eric), Frank John Hughes (William), Shannon Lucio (Katherine) i Eugene Byrd (Charles) .

Scena iz serije Daybreak, 2012.

Zanimljivi web serijal u pet poglavlja po desetak minuta, može se pogledati na službenim stranicama. Ima dovoljno misterije za željno gledanje, a kraj je očekivano nedorečen, ali pretpostavljam da ću morati pogledati Touch, ako želim više saznati o tom tajanstvenom dodekaedaru. Stoga, ako ste raspoloženi za tesla-punk, polako na njihovu stranicu.

Plus informacija za one koji žele dublje iskustvo serijala kroz alternate reality game (ARG) da skrolaju do kraja stranice gdje se nalazi slika (jack-in-the-box), te da kliknu na nju, ako žele igrati. Link vodi na stranicu koja putem besplatne aplikacije Jack in the Box dostupne na stranicama, zajedno s navedenim stranicama vodi igrače na daljnju interakciju.

Jack Boxer, za interaktivni doživljaj serije

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s