Serijologija

Teorija velikog praska (The Big Bang Theory, 2007- ) – 5. sezona

Peta sezona Teorije velikog praska odgledana, što je ostavila za sobom? Pa, u petoj sezoni sve je isto osim onoga što se promijenilo. Ekipa je i dalje zabavna, brojčano se nije ni smanjivala ni povećavala, likovi su se razvili, desilo se par promjena, ali su u suštini ostali ono što su bili. Koliko se god čini da nas nakon četiri sezone više ničim ne mogu iznenaditi, čini se da ipak mogu.

Isplatilo se čekati sve ovo vrijeme da se čuje i vidi Sheldona (Jim Parsons) kako se smije i to onim pravim smijehom, a ne dvama uzdisajima kako je to on običavao raditi. Ne samo to, Sheldon se čak i mazio i poljubio curu. Howard (Simon Helberg) još nije doktorirao, ali će svejedno biti najviše cool na kraju sezone, Raj (Kunal Nayyar) je i dalje sam, Leonard (Johnny Galecki) i Penny (Kaley Couco) nas nisu ničim iznenadili, a Amy (Mayim Bialik) i Bernadette (Melissa Rauch) još nisu otišle. Kad smo već kod Amy, malo je naporno što se svako malo naglašava, tj. ona sam naglašava, kako je jadna i odbačena bila veći dio svog života a sada, od kad je upoznala Penny, živi glamurozno i divlje.

Penny i Howarda brine Rajova prijateljica

Penny i Howarda brine Rajova prijateljica

Najbolja epizoda je svakako bila ona u kojoj je gostovao Stephen Hawking a Sheldon je čak imao priliku upoznati ga. Također, bilo je zanimljivo gledati Raja kako je napokon pronašao ženu s kojom može razgovarati, Penny koja je primila velik poklon od Amy, upoznavanje Brent Spinera na tulumu kod Will Weatona, Howardova suradnja s NASA-om i još štošta.

Sheldon i S. Hawking

Sheldon i S. Hawking

Bilo je smiješno, zabavno a tu i tamo čak iznenađujuće. Iako mnogi kažu da je peta sezona bila najbolja do sad, ja je takvom naprosto nisam mogla doživjeti. Ipak, njeno finale bilo je odlično i prilično netipično. Često se dešava da sezone završavaju baš na „takav“ način no ovdje je sve to ispalo vrlo originalno i nitko ne može za ništa reći da je već viđeno. Dva važan događaja nekako su se ispreplela i sve je ispalo odlično.

Kao u dobra stara vremena...

Kao u dobra stara vremena…

Kakva su predviđanja za sljedeću sezonu? Na početku šeste sezone Howard će zasigurno imati svojih 20 minuta slave, može se pretpostaviti da će Sheldon i Amy još razviti svoju vezu, Raj bi napokon mogao upoznati nekoga, a Leonard i Penny će vjerojatno negdje u budućnosti biti zajedno pa prekinuti i tako nekoliko puta.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s