Serijologija

Uvod u seriju: Continuum (2012)

Život inspektorice Kiere Cameron dobiva novi smjer kada se prilikom pokušaja bijega terorističke ćelije Liber8, transportira zajedno sa osam opasnih terorista iz svog vremena 2077. godine, natrag u 2012. godinu. Poprima novi identitet i pridružuje se Vancouver policijskom odjelu (VPD) kako bi zaustavili val terorističkih nasilja koji dolaze do izražaja njihovim dolaskom. Pritom se sprijateljuje s Alecom Sadlerom, budućim vizionarem napredne tehnologije koji će u budućnosti igrati veliku ulogu u razvoju tadašnjeg svijeta. Koja će to uloga biti i kako se u to sve uklapa Kiera, ostaje nam da saznamo u narednih deset epizoda koliko je snimljeno u prvoj sezoni.

Reklamirana kao jednosatna policijska drama, Continuum se vrti oko života Kiere Cameron, policajke iz budućnosti, koja se nađe zatočena u sadašnjem Vancouveru. Pomoću CMR (cellular memory recall), futurističkog čipa implementiranog u njezin mozak, poveže se s Alecom Sadlerom, sedamnestogodišnjim tehnološkim wunderkindom.

Njezin prvi instnkt je povratak kući, svom mužu i djetetu, ali u međuvremenu, mora naći način kako preživjeti u sadašnjosti i pritom zaustaviti teroriste prije nego što naprave utjecaj i promjene tijek budućnosti, kojoj se ona nastoji vratiti.

Kiera je svjesna da će teoristička ćelija Liber8 posegnuti za kriminalnim aktivnostima pri ostvarenju svog cilja – rušenje korporacija koje će jednoga dana vladati svijetom. Ukoliko nešto ne napravi, zna da će životi biti izgubljeni u borbi. Njezin je cilj ubiti ili zarobiti ih prije nego što mogu okrenuti svijet naglavačke. Udružuje se s detektivom Carlosom Fonnegra i pod krinkon Posebne istražne jedinice, Kiera sebe savršeno pozicionira unutar policijskog kruga da razotkrije Liber8 aktivnosti i uspješno intervenira. Poput Kiere, Carlos je strastveni policajac sa smislom za pravdu, ali dolaze iz različitog vremena što stvara ideološke razlike. Dolazeći iz 2012., Carlos vjeruje u pravdu za pojedinca, dok Kiera, koja dolazi iz 2077., vjeruje u pravdu za korporacije. No, unatoč razlikama, međusobno si potpomažu i uče jedni od drugih.

Da li će Kiera uspjeti očuvati kontinuitet vremena ili je ono već poremećeno njezinim dolaskom, ili je pak sve to već odigrano i vrtimo se u krug vremenske petlje? To su samo neka pitanja koja u startu počinju golicati gledatelje, dovoljno da nastave pratiti poslije odgledane prve epizode.

Sve epizode prve sezone su prikazane na kanadskoj kabelskoj Showcase u razdoblju od  svibnja do kolovoza 2012. godine. Serija je dobila drugu sezonu. Recenzija prve sezone na ovom linku.

Glume: Rachel Nichols (Kiera Cameron), Victor Webster (Carlos Fonnegra), Erik Knudsen (Eric Sadler), Tony Amendola (Edouard Kagame), Stephen Lobo (Matthew Kellog), Lexa Doig (Sonya Valentine), Omari Newton (Lucas Ingram). Zamjetna gostujuća uloga William B. Davis kao starijeg Alec Sadlera.

4 misli o “Uvod u seriju: Continuum (2012)

    • Isplati se pogledati, ima par odlicnih epizoda, intrigantan koncept, nije bez mana, Ali ima potencijala. Budem napisala opseznu recenziju u 9. mjesecu cim dodjem u kontakt s normalnim netom i tipkovnicom 🙂

      • Ja sam pogledala i iako ima par dosadnih epizoda — ili bolje rečeno scena, serija je dovoljno ok da se nadam slijedećoj sezoni (ako ništa drugo, da otkrijem tajnu zvanu Alec) 🙂

  1. Povratni ping: Continuum (2012) – 1. sezona « geekosfera

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s