Filmosfera

Rock zauvijek (Rock of Ages, 2011)

Rock of Ages

Rock of Ages

Sherrie (Julianne Hough) je naivna i neiskusna provincijalka koja  stiže u Los Angeles kako bi ostvarila svoje snove o pjevačkoj karijeri. Odmah na početku upoznaje Drewa (Diego Boneta) koji također želi postati pjevač a radi u popularnom rock klubu, Bourbon Room, kojeg vodi Dennis Dupree (Alec Baldwin). Nakon što se uvjerila da L.A. nije baš Just Like Paradise, Drew s kojm se već desila ljubav na prvi pogled, joj odluči pomoći da se zaposli kod Dennisa kao konobarica što Sharrie obraduje obzirom da su tamo snimani live albumi poznatog Stacee Jaxxa (Tom Cruise), najpoznatijeg rockera u gradu i šire.

Dok su Sherrie i Drew zaljubljeni i sretni, Dennise i njegova desna ruka Lonny (Russell Brand) pokušavaju održati klub na životu u čemu im, osim poreznika, zdušno odmažu grupe konzervativnih prosvjednika predvođene gradonačelnikovom ( Bryan Cranston) suprugom Patriciom (Catherine Zeta-Jones). Rješenje njihovih financijskih problema mogao bi donijeti koncert Stacee Jaxxa no kako je on u posljednje vrijeme hirovitiji i luđi nego ikad, bilo bi prava sreća da se sve odvije po planu. Stacee se ipak pojavio a prije samog nastupa ga je intervjuirala Constance (Malin Akerman), novinarka Rolling Stone magazina, koja ga je ispitivala o njegovom bivšem bendu i o tome kako je s njim teško surađivati.

Sherrie je tek došla u grad

Sherrie je tek došla u grad

Taj je koncert napunio blaganju Burbon Rooma ali i uzrokovao prekid Sharrie i Drewa nakon kojega oboje napuštaju Dennisa i kreću svojim putem. Drew jw postao zvijezda u usponu ali je pritom morao zanijekati sebe a Sherrie je proplesala kod Justice Charlier ( Mary J. Blige). Razdvojeni će biti nesretni a kad će se jednom slučajno sresti na “njihovom mjestu” složit će sa de je veće poniženje biti član boy banda nego striptizeta.

Na kraju, svi će bit sretni završiti na koncertu Stacee Jaxxa koji je u vezi sa Constance, s njim će pjevati i Drew i Sharrie koji su  ponovo u vezi, Dennise i Lonny će također biti sretni a u publici će se naći i nekada neprijateljski raspoložena Patricia.

Catherine Zeta-Jones u ulozi Patricie koja se bori protiv rock glazbe

Catherine Zeta-Jones u ulozi Patricie koja se bori protiv rock glazbe

Ovaj je mjuzikl filmska adaptacija popularnog brodwayskog komada iz 2005. koji slavi 80-e i glazbu Bon Jovia, Guns N’ Rosesa, David Lee Rotha, Def Lepparda, Journeya, Poisona, Twisted Sistera, Whitesnakea. Svakako je bilo zanimljio gledati Toma Cruise u njegovoj prvoj ulozi u mjuziklu (Wanted Dead or Alive je izveo odličo), Aleca Baldwina i Russella Branda kao se zaljubljeno drže za ruke i vrte pjevajući, Cathrineu Zeta-Jones u odličnom utjelovljenju bijesne Patricie i Hit Me With Your Best Shot koji je bio jedan od boljih songova u filmu dok su dva glavna protagonista razočarala svojom sladunjavošću i predvidivošću što je zapravo i bila za očekivati. Ipak, Sherrie je donekle popravila dojam sa Harden My Heart i Shadows of the Night koje je izvodila sa Justice. S druge strane, siroti Drew ne samo da nije uspio popraviti dojam već se dodatno srozao sa boy band avanturom.

Dennis i Stacee Jaxx prije koncerta

Dennis i Stacee Jaxx prije koncerta

Film je zapravo simpatičan. Dva glavna protagonista uglavnom su bila predvidiva no sporedni likovi su mu jača strana. Vjerojatno su neki ljudi film na momente smatrali romantičnim, ja sam ga smatrala duhovitim no glazba 80-ih je ono zbog čega ga vrijedi pogladati.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s