Mini serije

Uvod u seriju: Labyrinth (2012)

Labyrinth (2012) – mini-serija

~

Zapravo, radi se o mini seriji. Pustolovna TV serija njemačko – južnoafričke produkcije u tri djela (mada će podjela ovisiti o pojedinim TV kućama) na temelju istoimene novele Kate Mosse iz 2005. godine.  Serija je producirana od strane ljudi iza mini serije Stupovi zemlje (The Pillars of the Earth), a scenarij je napisao Adrian Hodges (Primeval, Rome, The Last King).

~

Serija radnjom “skače” između moderne i srednjovjekovne Francuske i prati dvije žene (Vanessa Kirby, Jessica Brown Findlay) i njihovu potragu za Svetim gralom. Ostala glumačka postava uključuje: Katie McGrath, Tom Felton, Sebastian Stan, Emun ElliottTony CurranJohn Hurt.  Snimanje je bilo na lokacijama srednjovjekovnog grada Carcassonne i Cape Town u JAR-u.

~

~

Dvije inteligentne tvrdoglave ženske heroine, 17-godišnja Alais Pelletier (Jessica Brown Findlay) iz 13.-stoljetnog Carcassonnea i suvremena doktorica arheologije dr. Alice Tanner (Vanessa Kirby) doživljavaju avanturu koja će povezati njihove živote. Odvojene vremenom, ali ujedinjene zajedničkom sudbinom, obje akterice će pokazati ogromnu hrabrost, ustrajnost i vjernost svojim zadacima. Kako se s vremenom otkriva paralelna priča  dva razdoblja, sve se vrti oko tri skrivenih knjiga – Knjiga Riječi, Knjiga napitaka i Knjiga Brojeva. Sve knjige zajedno, otkrivaju tajnu pravog Grala, koja datira još od drevne egipatske ere, mnogo prije Krista. Alais, i oni njoj najbliži, moraju se boriti da bi sačuvali tajnu Grala, ali uskoro doznaje da ne može nikome vjerovati – a ponajmanje svojoj okrutnoj manipulativnoj sestri Oriani (Katie McGrath). U suvremenom okružju Alice se utrkuje s vremenom kako bi složila dijelove slagalice koja predstavlja njezinu dugo vremena zakopanu prošlost.

Informacije o produkciji, glumcima, “pozadinskim snimkama” se mogu naći na službenoj stranici.

Kanadski Showcase će prikazati mini seriju u dva dijela počevši od 30. studenog 2012. godine. Kako me privlače priče smještene u srednjovjekovlje, a još ima u sebi dozu intrige oko Svetog Grala i primjetno zanimljivu glumačku postavu, bacit ću pogled.

~

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s