Novosti

“Oluja dolazi” zajedno s Vikinzima

Vikings

Ne dolaze samo zime, već i oluje. Ali da nema zabune – ne radi se o Igri prijestolja nego o potencijalno  zanimljivoj seriji za ljubitelje vikinškog svijeta. Naslovljena “Vikings”, serija će pratiti avanture povijesne ličnosti Ragnara Lothbrok, heroja nordijske legende opjevanog u mnogim pjesmama i njegovu ambiciju da pokori  civilizacije koje se tek trebaju otkriti. Uz izgradnju nove generacije bržih i elegantnijih brodova, Vikinzi će odraziti Ragnarovu želju za otkrićem novih zemalja preko velikog oceana. Serija će također  istražiti paganski  svijet norveške mitologije iza koje se kriju imena drevnih bogova Odina, Thora, Freye i Lokija.

~

~

Mada je prva asocijacija uz Vikinge njihova krvoločnost, brutalnost i teror koji su ostavljali iza svog pohoda, serija ima za cilj pokazati njihovu drugu realnost kao mnogo kompleksnijeg naroda nego što ih  legende prikazuju. U kreatorskim rukama Michaela Hirsta – dokazanog pripovjedača povijesne pozadine, a uz pratnju glumačkih imena poput: Gabriel Byrne, Jessalyn Gilsig, Katheryn Winnick, Clive Standen, Travis Fimmel, Gustaf Skarsgard, serija bi mogla biti poslastica za poznanike i ljubitelje nordijskog svijeta i misterija iza imena Vikinzi.

Vikings scene

~

Serija će biti prikazana u devet dijelova počevši od 03. ožujka 2013. godine na History Channelu. Inače, radi se o drugoj avanturi kabelskog kanala History Channel u razvoju skriptirane drame, a njihov prvi kritički uspjeh predstavlja vestern Hatfields & McCoys s Kevinom Costnerom i Bill Paxtonom u glavnoj ulozi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s