Novosti

Filmski projekt “Veronica Mars” je zaživio!

Veronica Mars

Tko nije gledao Veroniku Mars, neće previše biti uzbuđen glede ovih novosti, ali onaj tko je imao tešku traumu zbog “ukinuća svoje omiljene” serije i to baš kad je počela odgovarati na neka pitanja i biti zanimljiva, treba dobro obratiti pozornost na ovu novost, iz više razloga.

Jedan od najvećih razloga jest činjenica da ovo otvara put oživljavanju nekih kultnih serija koje su ukinute a još imaju puno toga za ispričati, a druga činjenica jest da sad fanovi SAMI mogu imati u rukama sudbinu takvih serija ili čak i budućih projekata, mada je još to “sve u zraku” i Velike kuće sad čekaju koje će sve posljedice izazvati ovaj veliki uspjeh filmskog projekta Veronike Mars.

Inače, Kickstarter je odlična platforma za razvoj projekata raznih vrsta (filmskih, dramskih, igrica, stripova…etc.) koji trebaju financijsku podlogu i način je mnogih nezavisnih redatelja, producera i samih glumaca da se pokušaju isfinancirati i pokrenuti projekte. Mnoge web serije koje pratim, imaju upravo ovaj oblik  financiranja svojih samostalnih projekata.

O samoj seriji imala bi puno toga pohvalno reći – gledala sam je prije nekih pet godina, i osvojila me odličnim soundtrackom, glumom i likovima koji su bili zanimljivi. Serija je više funkcionirala kao krim noir teen serija, ali bila je i više od toga. Neke ozbiljne teme su se provlačile, kao i glumci – gosti (Paul Rudd, Charisma Carpenter, kao jedni od brojnih). Crni humor, sarkastična glavna glumica (Kristen Bell je savršena za ovaj karakter, ili obrnuto). Sve u svemu, taman kad je završila treća sezona, bila sam razočarana saznanjem da se neće snimati četvrta sezona. Baš kad je došla u životno razdoblje koje je bliže mojim godinama. Na YT čak ima i mali isječak kako je trebala izgledati četvrta sezona, ali očito do toga nije došlo. Šteta.

~

~

ALI imamo film. O čemu će biti, službeno se još ne zna, ali se zna da će većina glumačke postave zavrnuti rukave i prionuti poslu. Sve što trebamo je dobar scenarij i ostalo će magija glumaca učinit svoje. Snimanje navodno počinje ovo ljeto, a distribucija – ako sve prođe po planu sljedeće godine.

Kad bi morala birati koju bi ja seriju htjela vidjeti još jednom na filmu, hm – težak izbor! Fringe mi je svjež pa vjerojatno ne još jedno vrijeme – ali teško da ćemo ikad dobit film s obzirom kako je završila serija (o tome ću kasnije), još jedan X files bi definitivno, ali kickastarter za to nije potreban. TV line ima neke prijedloge, i slažem se s Wonderfallsom, mada je kraj bio ok i mogao je poslužiti kao kraj serije. Gledala bi Gilmore Girls film, ali mislim da je vlak za taj film otišao.

Sve u svemu, više sretnih okolnosti (autorska/distribucijska prava, volja glumaca, strast fanova…) se moraju posložiti da dođe do realizacije nastavka serije u filmskom projektu i moje mišljenje jest da mada je Mars Projekt uspješio saživio, da će to biti jedna od iznimki u nizu pokušaja uskrsnuća “mrtvih serija” (gdje su se okolnosti posložile), a da ćemo na drugu “iznimku” morati čekati malo duže, ako i do nje dođe.

Koju seriju bi VI htjeli još jednom posjetiti?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s