Serijologija

Slatke male lažljivice (Pretty Little Liars, 2010 – ): 3. sezona

SLATKE MALE LAŽLJIVICE

Finale treće sezone Slatkih malih lažljivica je iza nas. Bila je to napeta sezona, sa dosta uspona i padova, iznenađenja i neprilika za glavne junakinje. Činilo se da je glavna zagonetka riješena na kraju druge sezone – Mona (Janel Parrish) je A. Međutim, ne samo da u sustavnom proganjanju Arie (Lucy Hale), Hanne (Ashely Benson), Emily (Shay Mitchell) i Spencer (Troian Bellisario) nije sudjelovala sama već je očito imala pomagače u crnim kapuljačama a nije mirovala čak ni dok je bila u umobolnici. Najveća misterija treće sezone je Crveni Kaput tj. osoba koja se iza njega skriva te stoji iza cijelog A. tima. Osobno sam bila sklona povjerovati da je to Cece (Vanessa Ray) no posljednja epizoda me natjerala da razmislim još jednom jer je vrlo moguće da se upravo ona nalazi u prtljažniku automobila kojeg su djevojke našle u sceni na samom kraju epizode.

Još netko je mrtav

Još netko je mrtav.

Da ne duljim sa prepričavanjem radnje, osvrnut ću se samo na meni najupečatljivije detalje a to je definitivno Ezrin sin, Emilyno otkriče da su Ali, Melissa (Torrey DeVitto), Cece i Wilden (Bryce Johnson) povezani više nego što oni (živi) žele priznati, Garrettovo (Yani Gellman) ubojstvo te pokušaj Jasonova (Drew Van Acker) ubojstva, naravno Monina preobrazba u dobricu i okolnosti Jennina (Tammin Sursok) povratka.

A.

A.

Sve je počelo nakon što je Alison (Sasha Pieterse) nestala i ubijena, bar za djevojke jer se Alison daleko prije morala nositi sa A. Nakon ove sezone se mnogi pitaju da li je ona uistinu mrtva i ne skriva li se možda ona iza crvenog kaputa. Vidjeli smo da je netko nekoga izvukao ispod zemlje (da li je jedna od te dvije osobe bila Alison), osoba koja je djevojke izvukla iz požara stigla je avionom (znamo da se Alison onog kobnog ljeta sprijateljila s jednim pilotom). Međutim, ako je osoba u crvenom kaputu davala Moni upute kako da ih mući, zašto ih je onako zabrinuta izraza lica promatrala ispred kuće u kojoj su umalo izgorjele? Tko je onda podmetnuo požer (vidjeli smo da se radilo o osobi u crnom)? I kakve veze Melissa, Jenna i Shana imaju s tim tj. koje su to kuje koje, po njihovom, moraju platiti za ono što su učinile. Melissa si možda želi naplatiti gubitak Iana i djeteta, Jenna sljepoću a Shana (Aeriel Miranda) je u svemu tome najtajanstvenija a jedini trag je njena rečenica “Ona je bila i moja prijateljica”. Je li moguće da je pritom mislila na Alison i da ona želi osvetiti njenu smrt? Također, sumnjam da su svi članovi A. tima poznati.

Djevojke su posjetile Spencer u mentalnoj bolnici.

Djevojke su posjetile Spencer u mentalnoj bolnici.

Sve u svemu, s nestrpljenjem se čeka četvrta sezona koja počinje u lipnju i njenih prvih nekoliko nastavaka koji bi trebali odgovoriti bar na neka pitanja koja su tek otvorena. Ako pogledamo u nazad, djevojke su otkrile mnogo no čini se da je to tek mali dio zagonetke koju im je Alison ostavila. Očekujem još mnogo zbunjihućih prevrta, još opasniji A. tim te još više “žrtava”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s