Serijologija

Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother, 2005- ): 1. – 8. sezona

Kako sam upoznao vašu majku

Na malim ekranima sve je započelo 2005. godine kad je sredovječan Ted Mosby ( Josh Radnor) svojoj kćeri (Lyndsy Fonseca) i sinu (David Henrie) odlučio ispričati kako je upoznao njihovu majku. Priča se odužila na devet godina i osam prikazanih sezona dok se sa devetom, finalnom sezonom, kreće na jesen. Djeca znaju tko im je majka no ne znaju kako se ona pojavila u životu njihova oca. Mi ne znamo tko je majka no znamo kako je izgledao Tedov život prije sretnog kraja.  Posljednji prizor u osmoj sezoni te rečenica “One ticket to Farhampton, please”  i djeci i gledateljima nagovještava rasplet nečega što su dugo čekali. Ako smo mislili da neizvjesnost nama teško pada, zapitajmo se samo kako je tek Tedu bilo jer je ipak on godinama morao tragati za ženom svog života i čekati da mu se ostvare snovi.

Dok je tražio, život su mu ispunjavali prijatelji: Lily (Alyson Hannigan), Marshall (Jason Segel), Barney (Neil Patrick Harris)  i Robin (Cobie Smulders). Bilo je tu zaljubljivanja, odljubljivanja, (umalo) vjenčanja, putovanja, poslovnih prilika, šala, smicalica ili, iz perspektive Teda naratora, nezaboravnih uspomena. Ted se nije ustručavao ulaziti u detalje stoga je djeci opisao manje-više svaku osobu koja je ušla u njegov život te na ovaj ili onaj način utjecala na konačni rasplet i dovela ga do njihove majke. Ipak, najvažniji su već spomenuti Lily, Marshall, Barney i Robin te njihovi zajednički trenuci (tj. godine).

Tipično druženje u baru

Tipično druženje u baru

Lily, Marshall i Ted znaju se još iz fakultetskih dana kad su i Lily i Marshall prohodali. Kako dobre stvari ne valja mijenjati ovo troje ostalo je zajedno (i cimeri) i nakon studija. Društvu su se pridružili Robin koja je iz Kanade došla u New York kako bi postala TV-voditeljica te Barney, nepopravljivi ženskar. Odnosi među njima su se produbljivali, grupa je postajala sve povezanija a likovi su se razvijali i “odrastali”, naročito Barney. Lily i Marshall su se u međuvremenu vjenčali a pred oltarom su se umalo prije vremena našli i Ted i Barney. Robin je fatalna žena ove grupe jer je bila u vezi najprije s Tedom a poslije s Barneyem a čini se da je Marshall jedini u društvu koji se nije s njom ljubio.

Natjecanje za Marvinovog kuma

Natjecanje za Marvinovog kuma

Kod serija koje imaju više sezona, uvijek se prvih nekoliko upoznavam s likovima i radnjom, negdje oko sredine mi postaje odlična a  kako se bliži kraj već mi je vrlo draga tako da sam slijepa na njene greške. Mislim da je serijal, što se humora tiče, vrhunac postigao u četvrtoj sezoni ali kad bi morala izdvojiti najdražu epizodu ikad tad bi to bila “Girls vs. Suits ” u petoj sezoni.

Barney je napokon upoznao oca

Barney je napokon upoznao oca

Ono što je najvažnije jest upoznati Majku. Ted je pomalo otkrivao dijelove slagalica koji su ponekad bili konfuzni a ponekad toliko očiti da je bilo prejednostavno vjerovati im. Poslije svake sezone bili smo bliže istini i čini se da je veći dio zagonetke zaista riješen na kolodvoru. Mislim da je prelijepa slučajnost što će Ted upoznati svoju buduću ženu baš na “onom” vjenčanju. Možda se ne čini naročito uzbudljivim pratiti priču za koju se od prve minute zna kako će završiti no sve između zaista je velika nepoznanica i pustolovina, kako za likove tako i za gledatelje: uvijek je bilo sitnica koje su naizgled nebitne no svejedno ih je bilo zabavno gledati.

Kako Lily zamišlja Marshallov život u Italiji

Kako Lily zamišlja Marshallov život u Italiji

Njegova priča je bila duga a kako je bilo potrebno da djeca pritom vidno ne ostare tj. odrastu, sve scene koje uključuju njih dvoje snimljene su još za prve sezone. Otprilike sezonu kasnije snimljena je i scena s majkom koja će se pokazati na samom kraju. Kao još jednu zanimljivu informaciju valjalo bi spomenuti da je suprug Alyson Hannigan (Lily), Alexis Denisof glumio Sandya Rivers, dečko Cobie Smulders, Taran Killam, pojavio se kao Blauman a David Burtka, zaručnik Neila Patricka Harrisa bio je Scooter.

Za nekoliko mjeseci počinje finalna sezona koja je najavljivanja kao posve drugačija. A kako i ne bi kad napokon znamo tko je majka. No, možda djevojka s kolodvora nije ta prava već posljednji trag koji će Teda dovesti do prave? Kako god se završilo, znamo da će biti sretno i upravo onako kako treba biti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s