Knjigosfera

Volim Hollywood – Lindsey Kelk

Prošle su točno tri godine od kada sam pročitala prve knjige iz serijala “Volim (…)” Lindsey Kelk. Iako mi je plan bio nastaviti ih čitati kako prijevodi kod nas budu izlazili, oni se nažalost nisu nikako pojavljivali, te su moje kvačice/”pročitano” ostale stajati samo uz imena prve tri knjige. Nedavno sam odlučila nastaviti niz uz engleske verzije knjiga (iako možda sporije, čitanje izvornog jezika je ipak u većini slučajeva i bolje), no ja kao ja, trebala sam mali podsjetnik na početke. Iz tog razloga, posjetila sam Geekosferu, nadajući se da sam prilikom njihovih recenzija bila rječita. Ispalo je posve suprotno – bila sam lijena i prokomentirala samo prvu knjigu – Volim New York.

Ok, nisam baš toliko egocentrična da mislim da samo moje recenzije nešto vrijede, znam da je danas mnoštvo izvora iz kojih sam mogla dobiti ono sam tražila. Usprkos tome (i mome nastojanju da ne čitam neku knjigu dva puta prije nego što pročitam sve knjige koje me zanimaju barem jednom), odlučila sam krenuti sa svime ispočetka i ovaj put napraviti to kako treba (odnosno ovaj put napisati recenziju 🙂). I nisam požalila. Knjige su mi i dalje odlične!

Volim Hollywood - Lindsey Kelk

Volim Hollywood – Lindsey Kelk

O cool autorici Lindsey Kelk (da živimo u istoj državi, vjerujem da bi bile najbolje frendice), njezinoj ljubavi prema Alexanderu Skarsgårdu (volim te i nakon True Blood-a), te detaljno o prvoj knjizi Volim New York, možete pročitati u mom prvom postu. No prije nego što se bacim na pravi posao (tj. predmet ovog posta – knjigu “Volim Hollywood”), dovršit ću samo ono što ondje nisam htjela spojlati, a to je kraj prve knjige.

U njoj je naša heroina Angela odlučila ostati u New Yorku sa Jenny Lopez, dobila posao stalne kolumnistice britanske verzije časopisa Look, nastavila pisati blogove za američku web inačicu i pomirila se s Louisom. Što se ljubavnog života tiče, shvatila je da je Tyler gad koji je imao i druge cure uz nju i njihovu – nazovimo je vezu – doživio kao kratkotrajnu zabavu do Angelinog povratka u London (iako, nakon ponovnog čitanja ove knjige, mislim da čovjek nije napravio ništa lošije od same Angele), te da njezino srce pripada Alexu. Nažalost, Alex je također prolazio kroz svoju krizu – bivša cura ga je varala, pa mu je teško pala Angelina neiskrenost (doduše, taj mi dio nije previše jasan, nije li on upoznao Angelu upravo tako što je slušao kako ona s Erin priča o Tyleru i izlaženju s više muškaraca istovremeno?) i tražio je malo vremena za sebe. Nekih pet mjeseci kasnije (ako me pamćenje dobro služi), Angela ga je nazvala, objasnila da je ostala u SAD-u i pozvala na vruću čokoladu (mljac).

*     *     *

Druga knjiga započinje oko dva mjeseca kasnije. Angela i Alex su u vezi, Jenny Lopez joj je još uvijek cimerica, (telefonski) odnosi sa Louisom su ponovno dobri, a mama joj je se polako počela miriti s činjenicom da joj je New York novi dom. Na poslovnom životu Angela ide također odlično – i dalje piše kolumne za britansku verziju časopisa Look, dok blog o njezinim dogodovštinama za američku web inačicu ima sve više čitatelja.

Nova poslovna prilika pojavljuje se kada joj šefica Mary najavi da putuje na desetak dana u L.A. gdje će intervjuirati sunarodnjaka, poznatog glumca Jamesa Jacobsa. Iako zbunjena kako je upravo ona tako neiskusna dobila taj posao, te neodlučna zbog toga što bi isto značilo razdvojenost od Alexa s kojim je tek započela vezu, Angela zajedno s Jenny (kojoj je potreban godišnji odmor) odlazi u Grad Anđela.

“Hollywood Boulevard doslovno je zujao ispod mene. Deseci turista hodali su gore-dolje po pločniku popločenom zvijezdama. (…) A iznad njih, (…) nalazili su se slavni Hollywood Hills. Pitala sam se koliko slavnih sada sjedi u svojim domovima i gleda u mom smjeru.”

Los Angeles Angelu i nije baš očarao, čeznula je za New Yorkom i Alexom, a zbog nedostatka vremena da s njom provede, sa Jenny se sve više i više svađala. No, James Jacobs je ispao kao san snova – zgodan, šarmantan i potpuno prizemljen. Njihovi pokušaji intervjua, doduše, nisu bili toliko laki. Blake, Jamesov zgodni i prema Angeli neprijateljski nastrojen gej asistent, nastojao je kontrolirati svaki pokušaj njihovog zajedničkog intervjua i sa cijelom pričom brzo završiti. No suprotno njegovim željama, James mu je svakom prilikom pobjegao i pritom Angelu poveo u nekoliko zajedničkih pustolovina (filmski studio, Malibu, Chateau Marmont, Los Feliz…). Nažalost, kao rezultat njihovog druženja nije proizašao savršeni intervju, već Angelina zbunjenost privlačnošću koja se između njih razvila (usprkos napominjanju – sebi i drugima – da voli Alexa, iako to nisu jedno drugome do tada rekli), te slika u javnosti da mu je upravo ona novi “komad mesa”.

Njezini pokušaji da u međuvremenu sve objasni Alexu nisu bili najsretniji – najprije mu je u 4 ujutro telefonski rekla da ga voli i zatim isto izignorirala, nekoliko puta su propustili međusobne pozive, a na kraju su se i posvađali. Povrh svega, sve te priče po medijima oko nje i Jamesa prikazale su je neprofesionalnom i razljutile Mary. I baš kada je pomislila da ne može gore… (slijede SPOILERI – stanite ako vas dalje ne zanima :))

…uhvatila je Jamesa kako se ljubi sa Blakeom. Na stranu njezina ljutnja zbog toga što joj se James očito sa skrivenom namjerom nabacivao, shvatila je da bi njegovo javno “priznanje” barem vratilo na prave staze vezu s Aleksom i njezinu karijeru, no James je isto oštro odbio. Uzrujana zbog svega što se dogodilo, Angela se odlučila razveseliti sa alkoholom (moram priznati da me njezino skoro svakodnevno opijanje i posljedice toga, već počelo zbilja zabrinjavati — koliko već možete biti zabrinuti za imaginarnu osobu). I naravno da njezino opijanje nije donijelo ništa dobroga (kako već do sada nije naučila bolje?! — vičem ja uporno sama sebi) – kada se probudila bez sjećanja na događaje koji su prethodili, u njezinom krevetu ležao je Joe, zgodni i umišljeni barmen kojega smo upoznali u prvoj knjizi.

Srećom pa Lindsey Kelk shvaća da fikcija treba završiti sretno (ako već nisam negdje drugdje spomenula, moj vječni stavi i razlog zašto toliko volim izmišljene romantične romane je da je svijet ionako pun toliko loših događaja da kada već nešto napraviš da nije istinito, napravi to kako treba – sa sretnim završetkom), pa se do kraja knjige sve rasplelo. James je odlučio objaviti svijetu istinu da je zaljubljen u Blakea i to u ekskluzivnom intervjuu danom Angeli koji joj je donio još veću popularnost i bolju poziciju na poslu, Alex je došao u L.A. kako bi objasnio Angeli da ju voli, da je bio užasno ljubomoran i da nije nikada trebao sumnjati u nju, a Joe je dobio udarac od Jamesa, priznao da se između njega i Angele nije ništa dogodilo jer se onesvijestila i otkaz.

Jedino ne toliko dobro u cijelom završetku za Angelu je bilo to što se Jenny odlučila (barem privremeno) preseliti u L.A., kako bi započela svoju karijeru stilistice i pokušala preboljeti Jeffa, svog bivšeg dečka kojeg smo također upoznali u knjizi broj 1 (ukratko — bili su dugo zajedno, Jenny se napila i prevarila ga, ispostavilo se da je Jeff Alexov susjed pa su se pomirili, no prije kraja knjige ju je ostavio jer iako su se jako voljeli, nije joj mogao vjerovati; a sada ima novu curu koja se kod njega uselila). No i njezin odlazak možda nije bio najgora stvar jer knjiga završava s Aleksovim pozivom Angeli da se kod njega useli.

*     *     *

Nakon mog podužeg uvoda mislim da ne trebam objašnjavati svoju ljubav prema ovome serijalu. On sadrži zgodne likove, suosjećanje, modu, romantiku, zaplete, pustolovine i hrpetinu zabavnih podataka. Ja osobno sam nerijetko stala prilikom čitanja da nešto odguglam (cijenu Marc Jacobs torbice i novčanika – velika, dostupnost Louboutinki u Zagrebu — malena, Ben & Jerry’s sladolede – dostupni od prije par dana u dućanu Foodness). Knjiga sadrži svašta za nekoga i nešto za svakoga. Moje preporuke? Mislim da činjenica da sam je pročitala dva puta govori sama za sebe. Što čekate? 🙂

4 misli o “Volim Hollywood – Lindsey Kelk

  1. Povratni ping: Volim New York – Lindsey Kelk | geekosfera

  2. Povratni ping: Volim Paris – Lindsey Kelk | geekosfera

  3. Povratni ping: Volim Pariz – Lindsey Kelk | geekosfera

  4. Povratni ping: Jenny Lopez has a bad weekend – Lindsey Kelk | geekosfera

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s