Knjigosfera

Jenny Lopez has a Bad Week – Lindsey Kelk

Jenny Lopez has a Bad Week - Lindsey Kelk

Jenny Lopez has a Bad Week – Lindsey Kelk

Jenny Lopez smo upoznali i zavoljeli u serijalu “Volim (…)” autorice Lindsey Kelk, u kojemu se pojavljuje kao najbolja prijateljica (i samoprozvani psiholog) junakinje serijala, Angele Clark. Iako joj Lindsey još nije odlučila “pokloniti” cijelu knjigu, ova kratka priča dobar je početak.

Radnja započinje sa jednim od loših spojeva na koje Jenny izlazi. Saznajemo da je prošlo mjesec dana od njezinog povratka iz L.A.-u u New York i da karijera stilistice nažalost nije “doputovala” s njom. Kaže se kome ne ide u poslu, ide u ljubavi (ok, možda ne baš posve tako, ali znate na što mislim), no kod Jenny ni to nije slučaj. Iako još uvijek nije preboljela Jeffa (kojeg smo upoznali u Volim New York), nastoji oživiti svoj ljubavni život tako što izlazi na spojeve, no pritom samo shvaća kako je svijet samaca prepun – oprostite na izrazu – debila, i da je teško pronaći nekoga tko bi zadovoljio njezine (sve više opadajuće) kriterije.

Kada Jenny od već poznate nam Erin (osobe zaslužne za Angelino dobivanje posla blogerice za Look.com) dobije posao dadiljanja razmažene manekenke Sadie Nixon, ulazimo u drugi dio priče. Za vrijeme iscrpljujućeg zadatka, iz prve ruke vidimo zašto je Jenny Angelina osobna Oprah, a Sadie.. pa recimo samo da očekujem da ćemo je sresti u dijelovima serijala koji slijede.

Kraj priče vraća nas na sam početak, odnosno romantični dio – s jedne strane pojavljuje se švedski model Sigge koji bi mogao biti sve što Jenny traži (barem na prvi pogled), dok se s druge strane u sliku vraća Jeff, koji iako odnedavno zaručen, želi s Jenny o nečemu razgovarati. Meni osobno je bilo zanimljiv način na kojeg je upoznala Siggea – podsjetio me na Alexov i Angelin prvi susret, pa se pitam ima li tu ikakve naznake na ono što slijedi, no isto tako znam da srce želi što srce želi, a Jennyjino srce još se uvijek nije odreklo Jeffa. Zadnjih nekoliko rečenica upućuje nas na njezin izbor u tome trenutku, no kako je sve vrlo šturo, čini mi se da bi Jennyn ljubavni život mogao biti zastupljen u slijedećoj knjizi iz serijala – “Volim Vegas” (i tome se srdačno nadam).

*     *     *

Jenny Lopez ima loš tjedan nam pruža mali uvid u svijet s njezinog stajališta, što je velika promjena u odnosu na romane koji su joj prethodili (Volim New York, Volim Hollywood i Volim Pariz), gdje iako važan lik, sve što znamo o Jenny saznali smo kroz Angeline oči.

Priča je doista kratka i lako se čita. Kako još nisam pročitala Volim Vegas, nisam sigurna je li važna za razumijevanje onoga što će uslijediti (javim vam kasnije, u mojoj slijedećoj recenziji :)), no meni se svidjela i voljela bih da Jenny dobije veću, ako ne i glavnu ulogu u nekoj od slijedećih knjiga (nešto kako je to napravila Emily Giffin u svojim romanima ili kako to već koje desetljeće čini Susan Elizabeth Phillips). U svakome slučaju, volim osobe kao što je Jenny (kada iskombiniram nekoliko mojih dragih prijateljica, dobijem njezinu sliku i priliku, pa sam uvjerena da bi u stvarnosti i u njoj jednako uživala), tako da navijam za nju i njezine pustolovine!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s