Mini serije / Serijologija

Gilmore Girls: A Year in the Life

gilmoreice

Od 2000. do 2007. popularne Gilmoreice osvojile su srca mnogih fanova, posebice majki i kćeri. Lorelai (Lauren Graham) i Rory (Alexis Bledel), televizijska majka i kći, svojim su neobjašnjivim šarmom gotovo deset godina nakon posljednje sezone Gilmoreica ponovo privukle pažnju svoje nekadašnje publike a uvjerena sam da se našlo i ponešto novopečenih poklonika. 25. studenog ove godine prikazane su nove četiri epizode zamišljene dakroz četiri godišnja doba prikazuju što je novo kod Gilmoreica.

Početak prve epizode

Početak prve epizode

Moram priznati da sam od uvijek u Gilmoreice prvenstveno ubrajala Rory i Lorelai dok bi Emily u mojoj priči o njima bila uglavnom sporedni lik, ali ovdje je upravo  Emily, što se mene tiče, glavna zvijezda i to ponajprije zahvaljujući Kelly Bishop koja ju glumi. Bez ikakve namjere da otkrijem previše, moram reći da će Emilly, nakon što se nađe u situaciji da joj se cijeli svijet posve promjeni, pokazati drugačiju sebe. Zapravo, jedina značajnija promjena koja će se u već prvoj epizodi pojaviti upravo je vezana za obitelj Gilmore, posebice Emily. Što se tiče ostatka Stars Hollowa i njegovih živopisnih stanovnika sve je otprilike isto kao i prije osam godina kad je priča o Gilmoreicama prestala (naime, mini-serija se vremenski odvija u razmaku od osam godina nakon svršetka serije). Kirk (Sean Gunn) je i dalje nenadmašivo uvrnut, Gypsy (Rose Abdoo) još uvijek muku muči sa Lorelainim automobilom, Tayloru (Michael Winters) nije ponestalo ideja, Paris (Liza Weil) ni brak ni djeca nisu omekšali, Luke (Scott Patterson) i Lorelai su zajedno (po tko zna koji put), Lane (Keiko Agena) i Zack (Todd Lowe) se osim bendom bave i roditeljstvom, Logan (Matt Czuchry) je i dalje zgodan u Londonu, Michelov (Yanic Truesdale) naglasak je isti kao i prije desetak godina a iako se pojavila tek u četvrtoj epizodi Sookie (Melissa McCarthy) je nepobjediva kad se radi o spravljanju hrane tj. slastica.

Čim su se u prvoj sceni našle zajedno, Rory i Lorelai su započele jedan od onih, dobro nam znanih, razgovora kakve samo njih dvije mogu voditi a na otprilike istom mjestu, u paviljonu u parku, odigrat će se i njihov posljednji razgovor. U sve četiri epizode jedino će njihovih nekoliko posljednjih rečenica biti apsolutno i najveće iznenađenje na koje baš nitko nije mogao računati. Čak ni Emily Gilmore u tenisicama ne može pobijediti Roryinu vijest.

Alex Kingston kao Naomi Shropshire

Alex Kingston kao Naomi Shropshire

Bilo je neobično gledati poznate i donekle starije likove iz perspektive nekoga tko je također stariji (i možebit zahtjevniji). Međutim, baš ta predvidivost na koju sam i potajno računala mi je druga najdraža stvar dok mi je prva ipak pojavljivanje Alex Kingston u jednoj od sprednih, gostujućih uloga. Kad povučem crtu ovaj povratak je bio dobar i zabavan i to su otprilike najveći komplimenti koje mu mogu pripisati.

2 misli o “Gilmore Girls: A Year in the Life

Komentiraj